CSM ,DE MAINE VA AVEA UN ALT SEF ,IN LOCUL OANEI HAJNAL-SCHMIDT!

5 ian.

Consiliul Superior al Magistraturii va avea, începând de mâine, un nou președinte după ce mandatul Oanei Schmidt Hăineală încetează mâine.

Tot mâine expiră și mandatul judecătorului Înaltei Curți de Casație și Justiție, Adrian Bordea, care și-a exprimat dorința de a candida la șefia CSM printr-un e-mail trimis colegilor odată cu proiectul managerial.
Funcția de vicepreședinte al CSM este dorită, potrivit unor surse, de către procurorul DIICOT, George Muscalu . Acesta nu și-a exprimat candidatura în mod public.
 
În 10 decembrie, plenul Consiliului a luat act de demisia lui Adrian Bordea din funcția de vicepreședinte începând cu 7 ianuarie 2014. Adrian Bordea a demisionat pentru a se putea alege, concomitent, președintele și vicepreședintele Consiliului, la începutul anului viitor.

Privind procedura de alegere, cele două funcţii vor fi votate de către Plenul CSM, care are în componenţă 19 membri. Dintre aceştia, doar 14 (9 judecători şi 5 procurori, aleşi de către colegii lor) au dreptul de a candida. În timpul unui mandat de conducere (care nu poate fi mai mare de un an), este obligatoriu ca una dintre cele două funcţii să fie deţinută de un judecător, iar cealaltă de un procuror. Mandatul membrilor aleşi ai CSM este de şase ani.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: