CSM ARE UN NOU SEF,PE JUDECATORUL ANDREI BORDEA!

6 ian.

 

Judecătorul Adrian Bordea a fost ales, luni, în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cu majoritate de voturi.

Pentru funcția de președinte al CSM a candidat luni doar Adrian Bordea.

Judecătorul a fost ales președinte al CSM cu 14 voturi pentru, trei împotrivă și o abținere.

Bordea, reprezentantul judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție în CSM, a deținut anul trecut funcția de vicepreședinte al Consiliului, în timp ce Oana Schmitt Hăineală a fost președinte.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, în 10 decembrie anul trecut, de cererea lui Adrian Bordea de demisie din funcţia de vicepreşedinte al CSM, începând din 7 ianuarie, solicitarea fiind formulată pentru ca alegerea noului vicepreşedinte să poată avea loc la aceeaşi dată cu cea pentru preşedintele Consiliului.

Adrian Bordea şi-a anunţat, luni, cadidatura pentru funcţia de preşedinte al CSM, iar procurorii Bogdan Gabor şi Gheorghe Muscalu s-au înscris în cursă pentru funcţia de vicepreşedinte. Urmează ca CSM să aleagă dintre aceștia doi vicepreședintele.

Conform CV-ului publicat pe site-ul instanţei supreme, Adrian Bordea a fost magistrat al Judecătoriei Târgovişte, între 1980 şi 1993, şi la Tribunalul Dâmboviţa, între 1993 şi 2001. Din anul 2001, el este judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conform declaraţiei de avere, judecătorul Bordea deţine un teren intravilan cu suprafaţa de 4.800 metri pătraţi şi unul forestier de 27.600 metri pătraţi în Târgovişte, dar şi un teren de 60.000 de metri pătraţi în localitatea Moroieni. Totodată, el mai deţine şi două apartamente, unul în Bucureşti şi unul în Târgovişte, precum şi o casă de 132 de metri pătraţi, dobândită în 2001, în Târgovişte.

Judecătorul mai are două autoturisme, un Mercedes şi un BMW și deţine şi trei depozite bancare, de 103.400 lei, 53.400 de lei şi respectiv de 28.000 de lei.

La sfârşitul lunii septembrie 2006, Inspecţia Judiciară a Consiliul Superior la Magistraturii a declanşat verificări în cazul judecătorului Adrian Bordea, după ce secţia de nouă judecători a instanţei supreme, din care magistratul a făcut parte, a hotărât ca ofiţerii SRI în rezervă Ovidiu Soare şi Gheorghe Dumitrache să fie cercetaţi în libertate, relatează Mediafax.

Presa centrală susţinea atunci că Bordea s-ar fi aflat într-o situaţie de incompatibilitate, întrucât procurorul care îi ancheta pe cei doi foşti ofiţeri SRI i-a cerut judecătorului, în cursul anului 2005, detalii despre un dosar aflat la Tribunalul Dâmboviţa. Bordea era în 2005 preşedintele Tribunalului Dâmboviţa, iar detaliile pe care i le-ar fi cerut procurorul se refereau la doi cetăţeni italieni implicaţi într-o fraudă.

Inspectorii CSM au stabilit că nu i se poate imputa nimic judecătorului, care solicitase Consiliului să-i fie apărată reputaţia, considerându-se nevinovat.

Publicația online Lumea justiției scrie că Adrian Bordea este „fiul fostului general maior de Securitate, Aron Bordea, fost șef al Direcției I – Politic a DSS (cea mai cruntă direcție a Securității care se ocupa de masacrarea fizică și psihică a opozantilor regimului comunist) în perioada 1980 – 1986 și fost sef al Direcției Pașapoarte în perioada 1986 – 1989”.

Publicația citată mai susține că generalul Aron Bordea s-a ocupat inclusiv de dosarele de urmărire informativă ale Regelui Mihai.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: