PREVIZIUNEA FOSTULUI PREMIER ADRIAN NASTASE LA ULTIMUL TERMEN:” MA VOR CONDAMNA,DIN PRINCIPIU „,S-A ADEVERIT.JUDECATORUL IONUT MATEI L-A TRIMIS PE ADRIAN NASTASE INAPOI IN PUSCARIE!”

6 ian.

 

JUDECATORUL IONUT MATEI L-A TRIMIS PE NASTASE INAPOI IN PUSCARIE – Adrian Nastase a fost condamnat de Completul de 5 al ICCJ la 4 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita. Dana Nastase a primit 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mita (Minuta)

 

Fostul premier al Romaniei Adrian Nastase a aflat luni, 6 ianuarie 2014, verdictul in dosarul “Zambaccian”. Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, compus din Ionut Matei (presedinte de complet), Ioana Bogdan, Cristina Rotaru, Luminita Zglimblea si Angela Dragne, au decis condamnarea lui Adrian Nastase la 4 ani de inchisoare pentru luare de mita si 3 ani pentru santaj. Pedeapsa de 4 ani se va contopi cu cea de 3 ani de inchisoare pentru santaj, fostul premier urmand sa execute pedeapsa cea mai mare.

In ceea ce o priveste pe Dana Nastase, aceasta a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mita.

Fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii, Irina Jianu, a primit 4 ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani.

In aceste conditii, Adrian Nastase se va intoarce in inchisoare pentru a-si ispasi pedeapsa. Din aceasta urmeaza sa se scada pedeapsa pe care a ispasit-o deja in dosarul “Trofeul Calitatii”, urmand sa execute diferenta.

 

De asemenea, Completul de 5 a decis confiscarea sumei de 1.824.303,73 de lei de la Dana si Adrian Năstase si suma de 80.482 de dolari de la Irina Jianu. A fost mentinut si sechestrul asigurator pu pe imobilele familiei Nastase.

Dupa cum se stie, in 30 martie 2012, la fond, in dosarul „Zambaccian”, judecatorii ICCJ din completul ordinar de trei judecatori, l-au achitat pe Adrian Nastase pentru infractiunea de luare de mita, dar l-au condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj.

Dana Nastase a fost si ea achitata pentru complicitate la luare de mita si santaj, dar condamnata pentru infractiunea de folosire la autoritatea vamala de acte false.

Al treilea inculpat, Irina Jianu, fost sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, a fost condamnată la 3 ani de inchisoare cu executare, ea aflandu-se deja in puscarie dupa sentinta de 8 ani de inchisoare data in dosarul “Trofeul Calitatii”. E foarte bolnava, iar soarta ei tine de decizia pe care magistratii o vor lua in legatura cu sotii Nastase.

Adrian Nastase la ultimul termen: “Ma vor condamnat, din principiu”

La ultimul termen din acest dosar, Adrian Nastase a acuzat ca dosarul “Zambaccian” este unul politic si le-a cerut judecatorilor sa ignore orice fel de presiune sau bruiaj din exterior: “Politicul paraziteaza si bruiaza grav aceasta cauza. Majoritatea celor care ma considera vinovat in opinia publica nu au citit o fila din acest dosar. Pur si simplu, invoca o vinovatie politica. Ma vor condamnat, din principiu. SUNT VINOVAT PENTRU CA EI VOTEAZA ALTFEL. Gandesc altfel. Le sunt antipatic. La randul lor, cei care ma cred nevinovat gandesc tot politic. Nici ei nu au citit dosarul. Justitia,insa, trebuie sa se bazeze pe fapte. Pe dovezi. Spre deosebire de echipa fostului procuror sef al DNA care, mai intai, a stabilit ca vinovatul sunt eu si doar apoi a inceput sa caute probe. Iar pentru ca nu le-au gasit, le-au inventat. Va ramane antologica formula corpului delict, pentru perioada 2002-2003, constand din bancnote fabricate de Trezoreria americana in 2004 si 2005. (…) Va fi posibil ca in acest dosar, Dumneavoastra, sub presiunea dezbaterilor din parlament legate de modificarile Noului Cod Penal sau a unei legi exagerate a gratierii si amnistiei, sub presiunea unor exigente decurgand din statisticile Raportului MCV – ce urmeaza a fi publicat in ianuarie – sub presiunea declaratiilor invatate pe de rost de catre unii deputati si senatori, ingrijorati ca nu voi ajunge din nou la penitenciarul Jilava, va fi deci posibil sa judecati fara bruiaje exterioare, bazandu-va numai pe fapte? Sa cititi cuvintele din dosare, nu si hartia politica pe care sunt scrise? Este o intrebare la care vom afla in curand raspunsul”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: