FOSTUL MINISTRU AL AGRICULTURII STELIAN FUIA,APROPIAT DE TRAIAN BASESCU CARE A FOST SI PE MOSIA ACESTUIA, PUS SUB URMARIRE PENALA!

8 ian.

Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia a declarat că nu are nimic de ascuns în legătură cu dosarul în care procurorii DNA îl acuză de abuz în serviciu în formă calificată şi că aşteaptă să vadă ce elemente noi au apărut în anchetă, susţinând că în 2012 pentru aceeaşi cauză s-a dispus neînceperea urmăririi penale.
 
Imagine
 
 
‘Nu am nimic de ascuns, justiţia trebuie să-şi facă datoria pe mai departe. Numai că sunt surprins că acest dosar reapare după ce în 2012 s-a dat o soluţie de neîncepere a urmării penale şi reapare în această perioadă. Nu ştiu ce elemente noi au apărut la dosar după un an de zile. Şi eu sunt curios să văd în perioada următoare aceste elemente noi. În rest, repet, nu am nimic de ascuns, să vedem mai departe ce elemente noi sunt în dosar’, a declarat fostul ministru al Agriculturii.
Stelian Fuia a precizat că i-a fost adus la cunoştinţă faptul că a început urmărirea penală în acest dosar, care, potrivit lui, are număr din 2012.
‘Astăzi (miercuri – nr.) am fost chemat şi m-am prezentat să iau la cunoştinţă că s-a început urmărirea penală. Şi, repet, acest dosar, aceste fapte, aceste situaţii au primit NUP în 2012’, a mai declarat fostul ministru al Agriculturii.
Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia, director la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare a Plantelor Medicinale şi Aromatice Fundulea la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea în formă calificată de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial.
Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES , în acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal sora şi cumnatul acestuia, Alexandrina şi Daniel State, asociaţi la SC Procera Agrochemicals pentru complicitate la infracţiunea în formă calificată de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora învinuitul Fuia a omis îndeplinirea unui act de serviciu în cadrul unei proceduri de executare silită, fapt ce a condus la vânzarea ilegală, prin licitaţie organizată la data de 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului către o persoană fizică, banii fiind plătiţi societăţii la care asociată era sora acestuia.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: