ANALISTUL POLITIC BASIST ,EMIL HUREZEANU:” IN 2004 ,ILIESCU NU A FOST DERANJAT CA NASTASE A FOST INVINS DE BASESCU!”

9 Ian

 

Emil Hurezeanu comentează pe marginea declaraţiilor lui Ion Iliescu privind condamnarea lui Adrian Năstase.

“Există un fel de solidaritate între șefii de stat, între foștii șefi de stat. Oricât s-ar disprețui, sau oricâte răfuieli ar avea la scenă deschisă domnul Băsescu cu domnul Iliescu, este vizibilă această complicitate. (…) Sunt convins că în 2004 domnul Iliescu nu a fost cu totul deranjat, – chiar dacă a regretat după aceea – de alegerea lui Băsescu în locul apropiatului său discipol, emul, partener de putere, Adrian Năstase. Din tot felul de motive”, a declarat Emil Hurezeanu, miercuri seara, la Digi 24.

Jurnalistul nu este surprins de poziția lui Ion Iliescu față de condamnarea lui Adrian Năstase pentru a doua oară și face o scurtă istorie a relațiilor dintre fostul președinte al României și fostul prim-ministru.

“Este experiența îndelungată de om politic în împrejurări complicate (…). Domnul Iliescu le are, a fost lucid în ceea ce-l privește pe Adrian Năstase chiar în timpul exercițiului comun de putere între 2000 și 2004. În legătură cu Adrian Năstase, Ion Iliescu a lansat celebra sintagmă “Capitalism de cumetrie”, pornind de la ceea ce se suspecta atunci că ar fi afacerile mult prea libertariene în domeniul capitalismului privat și personal ale domnului Năstase. Pe mine nu mă miră luciditatea acestui vechi alergător de cursă lungă în ceea ce îl privește pe Adrian Năstase”, a mai spus Hurezeanu.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: