„LIDERUL REGIONAL”TRAIAN BASESCU ,SE BAGA SINGUR IN SEAMA, ATACAND,REPUBLICA MOLDOVA SI FEDERATIA RUSA ,SOLICITAND MISIUNII OSCE SA INTERVINA IN PROBLEMA TRANSNISTRIANA,UNDE LIMBA ROMANA NU ESTE RECUNOSCUTA DE AUTORITATILE DE LA TIRASPOL!

14 ian.

 

 

Traian Băsescu se declară preocupat de ‘presiunile administrative’ din partea autorităţilor separatiste din regiunea nistreană la care sunt supuse şcolile în limba română aflate sub administrarea autorităţilor de la Chişinău şi solicită Misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Republica Moldova şi tuturor celorlalte instituţii responsabile să intervină pentru a asigura accesul tuturor elevilor la învăţătură şi la libera alegere a limbii române ca limbă de studiu.

 

 

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, solicită Misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Republica Moldova şi tuturor celorlalte instituţii responsabile să intervină pentru a asigura accesul tuturor elevilor, pe baza opţiunii făcută de părinţii lor, la învăţătură şi la libera alegere a limbii române ca limbă de studiu, cu atât mai mult cu cât aceasta este limbă de stat în Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale transmis, marţi, AGERPRES.

În comunicatul citat se subliniază că Traian Băsescu a luat act „cu preocupare” de „presiunile administrative din partea autorităţilor separatiste din regiunea nistreană la care sunt supuse şcolile în limba română aflate sub administrarea autorităţilor Republicii Moldova”.

„Domnul preşedinte Traian Băsescu consideră că acţiunile represive şi provocatoare împotriva cadrelor didactice, părinţilor şi copiilor care doresc să studieze în limba română sunt inacceptabile şi trădează încălcarea consistentă a drepturilor omului în regiunea separatistă”, se mai arată în comunicatul citat. AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: