THE DAILY TELEGRAPH: ” UN GRUP DE 95 DE PARLAMENTARI BRITANICI AU ADRESAT O SCRISOARE PREMIERULUI DAVID CAMERON IN CARE SOLICITA CA UNIUNEA EUROPEANA SA SE REFORMEZE,ALTFEL MAREA BRITANIE AR PUTEA SA O PARASEASCA!”

15 ian.

Ministrul britanic de finanţe, George Osborne, a cerut miercuri Uniunii Europene să se reformeze, pentru că în caz contrar, în opinia sa, blocul comunitar va intra într-un declin economic şi Marea Britanie va alege să-l părăsească, relatează agenţiile AFP şi EFE.

‘A sosit momentul să schimbăm Uniunea Europeană şi relaţia pe care Marea Britanie o are cu aceasta, înainte de a cere poporului britanic să decidă dacă vrem să rămânem într-o Europă reformată sau preferăm să plecăm’, a spus Osborne la Londra în cadrul unei conferinţe organizate de două organizaţii eurosceptice, Open Europe şi Fresh Start Project.
‘Europa are nevoie urgentă de reforme economice. Este necesară integrarea zonei euro pentru ca moneda comună să supravieţuiască, dar este nevoie şi de protejarea drepturilor membrilor Uniunii Europene care nu au moneda euro pentru a menţine piaţa unică şi pentru ca Marea Britanie să poată rămâne în UE’, a insistat el, referindu-se în special la protejarea centrului financiar londonez.

 

‘Ieşirea noastră dintr-o Europă care a reuşit să se reformeze ar fi rea pentru Marea Britanie, iar ieşirea unei ţări de mărimea şi importanţa mondială a Marii Britanii ar fi rea pentru Uniunea Europeană’, a continuat Osborne.

În opinia sa, tratatele aflate la baza construcţiei europene sunt ‘depăşite’ şi cel mai mare risc pentru UE constă în ‘eşecul de a se reforma şi de a renegocia’, ceea ce îi ‘condamnă pe europeni la criza economică actuală şi la un declin continuu’. ‘Aşadar, pentru Europa alegerea este simplă: se reformează ori intră în declin’, a concluzionat oficialul britanic.

În viziunea acestuia, reforma înseamnă liberalizarea economiei europene, eliminarea birocraţiei, reducerea cheltuielilor cu ajutoarele sociale şi măsuri de creştere a competitivităţii, în lipsa cărora Bătrânul Continent nu va mai putea să concureze cu giganţii asiatici precum India şi China, mai ales că, semnalează Osborne, după criza din anul 2008 economia Europei a stagnat şi ţările emergente i-au luat-o înainte la capitolele creştere şi inovaţie.

Potrivit ediţiei de duminică a publicaţiei The Daily Telegraph, un grup de 95 de parlamentari britanici au adresat premierului Cameron o scrisoare în care solicită să se dea Camerei Comunelor dreptul de a bloca prin veto noi legi comunitare şi de a abroga măsurile existente care ameninţă ‘interesele naţionale’ ale Marii Britanii.

Premierul David Cameron a anunţat cu un an în urmă că intenţionează să renegocieze condiţiile apartenenţei ţării sale la UE şi a promis că, dacă va fi reales în 2015, va convoca doi ani mai târziu un referendum la care populaţia va decide dacă Marea Britanie mai rămâne în blocul comunitar.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: