INSPECTIA JUDICIARA DIN CADRUL CSM VA ANALIZA PETITIA FOSTULUI PREMIER ADRIAN NASTASE PRIVIND DECLARATIILE LUI TRAIAN BASESCU!

21 ian.

Adrian Năstase a sesizat, luni, Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu declaraţiile preşedintelui Băsescu, din dimineaţa zilei în care instanţa a dat decizia în dosarul „Zambaccian”.

 

Petiţia lui Adrian Năstase a fost înregistrată, marţi, la Inspecţia Judiciară şi va fi dată în lucru unui inspector potrivit unor oficiali ai instituţiei.

„Petiţia transmisă de Consiliul Superior al Magistraturii a fost înregistrată marţi. Ea urmează să fie repartizată aleatoriu unui inspector din cadrul Direcţiei de Inspecţie pentru Judecători”, au spus sursele citate de mediafax.ro.
Adrian Năstase solicită CSM să seze Inspecţia Judiciară, „în măsura în care nu există deja o auto-sesizare”, în legătură cu faptul că „în dimineaţa de 6 ianuarie 2014, în cadrul unei emisiuni televizate, la B1TV, între orele 11 şi 12, preşedintele României, Traian Băsescu a afirmat «Năstase a reuşit să instituie un sistem clientelar care a fost şi este extrem de greu de dizlocat»”.
 
„Întâmplător sau nu, la ora 16.30, Completul de 5 judecători penal al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, condus de judecătorul Ionuţ Matei, a pronunţat sentinţa în dosarul nr. 1919/1/2013, adăugând o condamnare pentru fapte de corupţie, fapte pentru care am fost achitat prin penală nr. 474 din 30 martie 2012 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală în dosarul nr.3862/1/2010”, spune Năstase.
 
El consideră că preşedintele a făcut o afirmaţie, în contextul în care dosarul era nefinalizat, „afectând, în acest fel, independenţa justiţiei”.
 
Adrian Năstase face o paralelă cu faptul că CSM a reacţionat în urma declaraţiilor premierului Victor Ponta conform cărora George Becali sau Relu Fenechiu sunt, în esenţă „oameni buni”, lucru apreciat de magistraţi ca putând afecta independenţa judecătorilor.
 
„În mod similar, în condiţia în care preşedintele României, înainte de pronunţarea sentinţei, a afirmat, în esenţă, că sunt «un om rău», în mod evident această afirmaţie a afectat independenţa justiţiei. Vă rog, de aceea să solicitaţi inspecţiei judiciare să analizeze în mod asemănător, acestă chestiune”, scrie Năstase în sesizare.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: