HACKERUL MARCEL LAZAR LEHEL CUNOSCUT CA ” „GUCIFER ” SAU „MICUL FUM ” A FOST SALATAT DE DIICOT ARAD,PENTRU CA A SPART CONTURILE DE E-MAIL A DIRECTORUL SRI GEORGE MAIOR,CARE AR TREBUI SA-SI DEA DEMISIA DUPA ACCIDENTUL AVIATIC DIN MUNTII APUSENI!

22 ian.

 

 

Hackerul „Guccifer”, devenit celebru după ce a spart conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, printre care şi pe cel al directorului SRI, George Maior, a fost prins de procurorii DIICOT la Arad.

 

 

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat miercuri o percheziţie la locuinţa hackerului Marcel Lazăr Lehel, situată în Arad.

Potrivit DIICOT, în cursul anului 2013, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, Marcel Lazăr Lehel a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică. Apoi, Marcel Lazăr Lehel a schimbat parolele de autentificare, restricţionând astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate în poşta electronică.

Totodată, Marcel Lazăr Lehel a transferat neautorizat în propriul sistem informatic datele informatice aflate în conturile de e-mail compromise.

Ulterior, hackerul a divulgat conţinutul corespondenţei către public, acţiuni frauduloase săvârşite în scopul lezării intimităţii în mediul on-line şi denigrării imaginii publice ale persoanelor în cauză.

DIICOT susţine că Marcel Lazăr Lehel a fost condamnat definitiv pentru săvârşirea unor fapte similare, aflându-se în stare de recidivă postcondamnatorie.

În cauză s-a cooperat cu autorităţi din Statele Unite ale Americii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

Marcel Lazăr Lehel, cunoscut ca „Guciffer” sau „Micul Fum”, a devenit celebru după ce a spart conturi de e-mail ale unor oficiali americani, dar şi ale unor vedete din SUA. AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: