SECRETARUL CAMEREI DEPUTATILOR EUGEN NICOLICEA A CONSTATAT O INBUNATARIRE A RAPORTULUI MCV PENTRU ROMANIA!

22 ian.

 

 

Secretarul Camerei Deputaţilor Eugen Nicolicea şi membru în Comisia Juridică a afirmat marţi că în Raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, referitor la Parlament, constată o îmbunătăţire faţă de raportul de anul trecut.

 

 

„Eu constat o îmbunătăţire faţă de raportul de anul trecut, îmbunătăţire la o distanţă de la cer la pământ. Data trecută Parlamentului îi erau imputate 24 de puncte, la care am răspuns la fiecare în parte, unele dintre ele au fost rezolvate, unele explicate pentru că nu necesitau decât explicaţii, iar unele au fost rezolvate şi explicate. Evident că au mai rămas câteva chestiuni nerezolvate dintre care unele nu se pot rezolva niciodată din cauza Constituţiei sau a unor decizii ale CCR, dar care au constituit motive de critică, deşi noi nu puteam să facem nimic”, a declarat Nicolicea la Palatul Parlamentului.

În privinţa recomandărilor din Raportul MCV de anul acesta prin care se cere ca în noua Constituţie să fie adăugate încă două articole în care să se prevadă respectarea Legii fundamentale, el a susţinut că este nevoie de explicaţii, considerând că nu mai este nevoie de nicio modificare.

„În ceea ce aţi discutat dvs şi anume faptul că trebuie să băgăm în Constituţie încă două articole care spun să respectăm Constituţia, deşi mai avem, despre asta vă spuneam că nu mai e nevoie de nicio modificare, doar de explicaţii. Per total de la 24 de puncte de critică a Parlamentului numărul este mult mai mic. Mai mult de şase aţi găsit? Dintre acestea, la unele ţinem cont de ele şi avem modificări legislative, unele necesită doar explicaţii – nu trebuie să ne supărăm”, a explicat Nicolicea.

Deputatul a precizat că sunt puncte în Raportul MCV care ar trebui explicate.

„Ar fi normal dacă am fi consultaţi înainte măcar într-un punct de vedere la un draft, lucru care nu se întâmplă. Nu spun că aşa ar fi mai bine, dar spun că aşa aş fi mai mulţumit. Sunt convins că anumite chestiuni din Raport nu ar mai exista”, a spus deputatul.

Întrebat cum explică faptul că în Raportul MCV ANI şi DNA sunt lăudate, iar Parlamentul criticat, Nicolicea a afirmat că laudele primite de justiţie şi de către ANI nu au fost făcute în contrapondere cu Parlamentul. AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: