PRESEDINTELE RUSIEI VLADIMIR PUTIN AVERTISMENT DUR LA SUMMIT-UL UE -RUSIA : „BRUXELLES SA NU SE AMESTECE IN UKRAINA,STIU EI DE CE!”

29 ian.

Președintele Vladimir Putin crede că Bruxelles-ul nu face decât să creeze probleme Ucrainei prin trimiterea unei  misiuni diplomatice la Kiev. Putin participă zilele acestea la summit-ul UE-Rusia, în timp ce Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru politică externă și de securitate, baroneasa Catherine Ashton, se deplasează în Ucraina pentru a discuta cu președintele Viktor Ianukovici și reprezentanții Opoziției.

Avertisment ferm al lui Putin: Bruxelles să nu se amestece în Ucraina“Cu cât sunt mai mulți intermediari acolo (în Ucraina – n.r), cu atât vor apărea mai multe probleme”, a declarat Putin. “Nu sunt sigur că Ucraina are nevoie de intermediari”, a adăugat liderul de la Kremlin.

“Pot doar să-mi imaginez care ar fi reacțiile dacă în mijlocul crizelor din Grecia sau Cipru, ministrul nostru de Externe le-ar cere protestatarilor anti-UE să facă ceva. Nu ar fi bine. Sunt sigur că ucrainenii își vor rezolva singuri problemele, iar Rusia nu are de gând să intervină”, a arătat Vladimir Putin, citat de The Guardian.

Avertismentul lui Putin survine după ce președintele Ianukovici a făcut opoziției cea mai mare concensie de până acum, acceptând demisia premierul Mykola Azorov. Totodată, șeful statului ucrainean a promis că legile draconice împotriva protestelor și a liberei exprimări vor fi abrogate.

Putin se întâlnește pentru prima oară cu liderii UE, de la divergențele dintre cele două părți cu privire la viitorul Ucrainei, născute în noiembrie. Baroneasa Ashton s-a întâlnit și ea cu Vladimir Putin, după care a zburat la Kiev pentru a media negocierile dintre cele două facțiuni.

Președintele Vladimir Putin a precizat că Rusia nu retrage împrumutul acordat Ucrainei indiferent de Guvernul care va fi numit. Liderul de la Kremlin a explicat însă că înțelegerea sa cu Ianukovici este incompatibilă cu semnarea de către Ucraina a unui acord de asociere la UE. “Cel mai probabil vom eșua în a păstra înțelegerea preferențială cu Ucraina dacă aceasta va semna acordul de asociere (la UE – n.r)”, a spus Putin.

Rusia și UE vor întocmi un grup de lucru format din experți care să discute detaliile înțelegerii oferite Kievului de către Bruxelles.

Liderii celor patru state din centrul Europei cu care se învecinează Ucraina se vor întâlni la Budapesta, miercuri, pentru a discuta pe marginea crizei din Ucraina.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: