PREMIERUL VICTOR PONTA IL IA LA „MISTO” PE MARINARUL TRAIAN BASESCU CARE INTELEGE PRIN CODURI CA ACESTEA SE REFERA LA TRAFICUL DE BLUGI!

31 ian.

 

 

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la finalul unei discuții cu ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, că cele două coduri, penal și de procedură penală, sunt coduri ”bune, europene” și că unii ”specialiști, marinari de exemplu„, trebuie să înțeleagă ce modificări trebuie aduse sau nu.

Modificările propuse de CSM, Ministerul Public și reprezentanții ÎCCJ vor fi puse în dezbatare publică până miercuri, când va avea loc ședința de Guvern.

”Cele două coduri au fost discutate de specialiști de câțiva ani, au fost adoptate în urmă cu 4-5 ani, promulgate, discutate și prezentate partenerilor noștri europeni și judecătorilor, sunt conduri moderne, europene și, să vii acum, după atâția ani, să spui că nu sunt bune, mi se pare un semn de neseriozitate. Iar să spui că protejează infractorii, mi se pare o prostie”, a spus premierul.

 
Legat de articolul 278 din Codul Penal, premierul a spus că articolul „poate să îngrădească libertatea presei, există un proiect de abrogare al acestui articol; marţi vom adopta legea de abrogare a acestui articol, sperăm să nu fie atacată de preşedinte”.
 
„Mandatele de ascultare pe siguranţă naţională nu s-au modificat în nici un fel, în baza Codurilor actuale, există acea prevedere de a se face interceptările după începerea urmăririi penale, dacă există o propunere de text care va rezolva interpretarea diferită, toate lucrurile se vor rezolva”.
 

Referitor la articolul 140 din Codul de procedură penală: „Marinarii nu înţeleg nimic; Codul Penal nu se referă doar la traficul de blugi”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: