DEMISUL PENAL TRAIAN BASESCU SI TABARA SA DIN PMP ACCEPTA INFRANGEREA!

1 feb.

 

 

 

Plecarea Elenei Udrea produce automat o “rebranduire” a PDL. Rămânerea ei în PDL împiedica partidul lui Vasile Blaga să atragă voturile dezamăgiților, a celor care în ultimii nouă ani au votat cu Băsescu, dar acum nu-l mai sprijină, deși nu pun ștampila nici pe USL.
 
Or votanții sătui de președinte nu aveau alternativa unui alt partid de dreapta: PNL e în USL, PNȚCD e loial lui Băsescu, la fel și Forța Civică, prin Mihai Răzvan Ungureanu, iar în PDL sunt oameni de bază ai președintelui, precum Udrea. Blaga are acum oportunitatea de a lua voturile unei categorii paralizate de votanți. Desigur, PDL încă mai are membri loiali lui Traian Băsescu : Emil Boc, Gheorghe Ștefan sau Gheorghe Falcă. Dar aceștia, laolaltă, nu cântăresc în plan simbolic cât Elena Udrea. Plus că, prezența lor în PDL se poate dovedi vremelnică, deși traseismul îi poate lăsa fără funcția de edili.
 
Deputatul Elena Udrea a demisionat din PDL pentru a se înscrie în Mișcarea Populară, mișcare anticipată și așteptată încă din luna martie a anului trecut, când apropiata președintelui Băsescu a pierdut alegerile interne din PDL în fața lui Vasile Blaga. Udrea, prin notorietatea ei, este un aset important de imagine.
 
Din rândul democrat-liberalilor a fost cel mai vocal lider al Opoziției, dar valențele sale politice, paradoxal, nu aduceau capital electoral PDL-ului. Mesajele pe care le purta erau de obicei cele ale șefului statului. Rămânerea sa în Modrogan țintea spre ranforsarea aripei Băsescu din PDL, cu misiunea finală de a-l înlătura pe Vasile Blaga. Președintele PDL, puternic în teritoriu și neabandonat de locotenenții săi, a rezistat. Blaga conduce acum o formațiune care nu se mai confundă cu Băsescu, ceea ce-i poate aduce voturi, scrie DCNews .
 
Tabăra Băsescu acceptă înfrângerea
 
Traian Băsescu își proiecta influența în PDL prin Elena Udrea. Președintele a susținut-o pe Udrea la alegerile interne și chiar dacă aceasta a pierdut, rămânerea ei în PDL echivala cu o încercare a lui Băsescu de a lua cu forța partidul. Un mix între o scădere catastrofală în sondaje și câteva dosare pentru oamenii lui Blaga, chiarși pentru Blaga însuși, ar fi fost o fereastră potrivită. Elena Udrea putea pune mână pe sceptrul puterii, printre altele, în urma unor noi alegeri interne. Cu un joc moderat spre șters, Vasile Blaga a ținut însă frâiele până când Udrea a părăsit partidul.
 
Unificarea nu este exclusă
 

PNȚCD, Forța Civică și Mișcarea Populară vor purta negocieri în zilele ce urmează. Iritați de aroganța și refuzul sistematic a-l PDL-ului de a colabora, cele trei partide spun că democrat-liberalii nu au loc la masa discuțiilor. Calculele se pot schimba însă după europarlamentare. Înscrierea oficială a Partidului Mișcarea Populară și afluxul de membri îi servește pentru europarlamentare. După, mai ales în baza unui scor prost, s-ar putea redeschide negocierile în patru, iar planurile ar putea fi redesenate.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: