SLUGA PREA-PLECATA TRAIAN BASESCU,O CALCA PE „BOMBEURI” ,PE ANGELA MEKEL,OCROTITOAREA SA : UNUL HAIS ALTUL CEA IN PRIVINTA TURCIEI!

5 feb.

Traian Băsescu a declarat, miercuri, că România susţine fără rezerve succesul negocerilor pentru aderarea Turciei la Uniunea Europeană, considerând că este timpul accelerării procesului, transmite Mediafax.

 

Imagine

 

„L-am asigurat pe preşedintele Gul că România susţine fără rezerve succesul negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană şi credem că a venit timpul accelerării acestui proces”, a spus preşedintele Traian Băsescu, în cadrul declaraţiei comune de presă cu omologul Abdullah Gul. Potrivit şefului statului, în 2013, România a fost un susţinător fără rezerve, pe toate palierele, pentru reluarea negocierilor de aderare a Turciei. „În acest moment, în interiorul UE, susţinem deschiderea cât mai multor capitole”, a adăugat Traian Băsescu.

Marti, cu o zi inainte ca Traian Basescu sa fie primit de presedintele Turciei, premierul de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan a fost primit la Berlin de cancelarul Angela Merkel, care a reiterat pozitia Germaniei fata de aderarea Turciei la UE: ”Negocierile de aderare cu Turcia sunt un proces al cărui deznodământ este deschis. Însă eu sunt sceptică în legătură cu un statut al Turciei de membru complet”, scrie AFP.

Aceasta dupa ce Erdogan a pledat din nou pentru aderarea țării sale la UE: ”Solicităm ca Germania să se angajeze mai ferm decât a făcut-o până acum. Aderarea Turciei la UE ar contribui în mod considerabil la pacea regională și mondial.”

În Germania se află cea mai mare comunitate turcă din Europa, cu circa trei milioane de persoane. Aici mai este încă vie amintirea declarațiilor pe care Erdogan le-a făcut în timpul vizitei sale precedente, în 2011, când a denunțat ‘asimilarea’ care i-ar face pe etnicii turci să-și abandoneze rădăcinile. Întrebată pe marginea subiectului, Angela Merkel a apărat politica ‘de integrare’ promovată în Germania și a amintit că guvernul pe care îl conduce va permite în scurt timp dubla cetățenie pentru copiii de imigranți.

Miercuri, preşedintele Republicii Turcia a arătat că a mulţumit preşedintelui Traian Băsescu pentru sprijinul acordat în aderarea la UE. „Sperăm că sprijinul României să continue şi de acum încolo”, a mai spus preşedintele Abdullah Gul.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: