FOSTUL PREMIER ADRIAN NASTASE : ” CSM AR TREBUI SA SE SESIZE IN CAZUL BASESCU!”

7 feb.

 

 

 

Intr-o postare pe blogul personal, fostul premier Adrian Nastase vorbeste despre notiunea statului de drept.

Potrivit lui Nastase, nu exista inca un concept universal de „stat de drept”, insa exista unele principii universale referitoare la drepturile omului .
 
Acesta a explicat pe blogul sau ce presupune de fapt statul de drept si cum este folosit ca presiune asupra altor state.

In acest context, Adrian Nastase invoca declaratia presedintelui de la ceremonia absolventilor Institutului Naţional al Magistraturii.

 
„Invocându-se “statul de drept” se poate ajunge și la unele aberații. Un exemplu recent l-a constituit felul în care s-a adresat Băsescu absolvenților de la Institutul Național al Magistraturii: “Când veți constata că prin legi se impune de către politic diminuarea capacității justiției, reacționați…”
Observați un element de manipulare “legi impuse de politic”. De fapt, legile sunt elaborate și adoptate de Parlament – ca reprezentant al voinței populare, “politicul” nu este o putere a statului.
În al doilea rând, Băsescu nu este conștient de faptul că justiția aplică legile și Constituția, așa cum sunt ele adoptate de Parlament sau prin referendum constituțional”, scrie fostul prim-minstru.
 
De asemenea, Adrian Nastase face referire la declaratia presedintelui in care le cerea judecatorilor si procurorilor sa nu accepte sa fie emise legi care sunt in favoarea infractorilor, mentionand ca Traian Basescu ii incita pe acestia la neaplicarea legii :
 
„În al treilea rând, Băsescu incită judecătorii și procurorii la neaplicarea legii, invitându-i “să reacționeze”. “Nu acceptați să fie emise, tolerate, legi care sunt în favoarea infractorilor…”. Probabil că el se referă la noul cod penal, adoptat prin asumarea răspunderii de către guvernul Boc, în 2009, prin care au fost reduse substanțial pedepsele pentru furt! Oricum, observăm, din nou, o incitare la nerespectarea legii.
Unii au remarcat, mai curând, lacrimile lui Băsescu prilejuite de gândul că va ajunge în instanță. Eu cred însă că incitarea la nerespectarea legii este un subiect mult mai serios și consider că CSM ar trebui să se autoseze în legătură cu această atingere adusă principiului “statului de drept”, incheie Adrian Nastase.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: