COMISIA JURIDICA A CAMEREI DEPUTATILOR A DECIS MARTI CA DOCUMENTELE SOLICITATE DE DNA PRIVIND INFIINTAREA ASAF SA FIE TRANSMISE PROCURORILOR!

11 feb.

 

 

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis marţi ca documentele solicitate de DNA privind ordonanţa de urgenţă referitoare la înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară să fie trimise procurorilor.

 

 

„S-a votat. Vom da punctul nostru de vedere Biroului permanent, cum că este legal să prezentăm aceste documente cu menţiunea că ele sunt afişate pe site şi să inserăm şi în acel punct de vedere scris şi prevederile articolului 72 din Constituţie şi celelalte observaţii cu privire la corespondenţă. (…) Adresa înaintată către noi de Biroul permanent este să ne pronunţăm sau să formulăm un punct de vedere în ceea ce priveşte temeinicia şi legalitatea. Legalitate este, pentru că chiar noi, legiuitorul, am prevăzut în Codul de procedură penală. Temeinicia nu putem noi să o discutăm că nu suntem instanţă. Noi, într-adevăr, aceste documente, chiar dacă sunt publice documentele, sunt afişate pe site-ul instituţiei noastre, sunt publice adică sunt transmise în direct pe internet şi oricine poate să le vadă. S-a stabilit (în Comisia juridică – n.r.) că pot fi date şi copii. E impropriu spus, nu putem spune autentificare, că autentificare este cu totul altă procedură, certificare, certificare probabil ei vor să fie cu ştampilă şi semnătură de predare. Tot ce se găseşte pe site le vom transmite şi în scris. Noi am sugerat Biroului permanent să mai ceară şi nişte lămuriri, că nu am înţeles cu registrele de intrări-ieşiri, dar asta decide Biroul permanent”, a declarat Ciprian Nica, vicepreşedinte al Comisiei juridice.
Potrivit acestuia, în cadrul discuţiilor din comisie s-au desprins şi alte păreri legate de menţionarea în răspunsul dat de Camera Deputaţilor procurorilor a articolului 72 din Constituţie în ceea ce priveşte imunitatea parlamentară.
„S-au mai desprins şi alte luări de poziţie în sensul menţionării articolului 72 din Constituţie în ceea ce priveşte imunitatea parlamentară, dar în legătură cu declaraţiile şi deciziile politice, ca muncă de parlamentar. Această imunitate care este prevăzută în articolul 72 din Constituţie este numai cu privire la parlamentari, nu este la o persoană anume, şi în ceea ce priveşte un parlamentar pe perioada mandatului”, a explicat Nica.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni că Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut să i se pună la dispoziţie documente referitoare la ordonanţa de urgenţă privind înfiinţarea ASF folosind un mod de comunicare care nu este corespunzător cu democraţia şi cu statul de drept.
„Nu am primit un document oficial din partea procurorului-şef al DNA, aşa cum făcea doamna Kovesi. Am primit din partea unui procuror de secţie vineri o solicitare, astăzi am introdus-o pe ordinea de zi. Ni se cer imperativ documente legate de votul şi dezbaterea pe proiectul cu ordonanţa ASF. Am cerut de urgenţă Comisiei juridice să ne dea un punct de vedere pe această temă şi am primit mandat din partea Biroului permanent să am o discuţie cu ministrul Justiţiei şi cu procurorul general”, preciza Zgonea. AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: