CCR FUNCTIONEAZA DEJA IN LOGICA MAJORITATII CUCU’BASESCU- „PUPAZA” ANTONESCU!

16 feb.

CCR funcţionează deja în logica majorității Băsescu-Antonescu

 
Constitutia Romaniei

Curtea Constituțională face în continuare jocul „președintelui jucător”, de această dată cu ajutorul lui Crin Antonescu. Declararea ca neconstituțional a articolul privind numirea premierului de la partidul care câștigă alegerile se bazează exclusiv pe argumentul lui Traian Băsescu. Această decizie greu de explicat la nivel public nu ar fi fost posibilă fără judecătorii constituționali susţinuţi de PNL.

Faptul că CCR este o instițuție politizată nu mai este contestat de nimeni, mai ales după ce, în 2012, Curtea l-a salvat pe Traian Băsescu de votul democratic a 7,4 milioane de român. De atunci s-au făcut permutări în cadrul CCR, însă instituţia tot în folosul preşedintelui demis funcţionează. Acest lucru începe să se vadă tot mai mult acum, când Curtea se pronunță asupra proiectului de revizuire a Constituției. Pentru noua majoritate din CCR, Băsescu trebuie să-i mulţumească lui Antonesc şi cu siguranţă îi va mulţumi.

În USL sunt probleme și ele nu sunt cauzate nici de nominalizarea lui Iohannis, nici de propunerea ca Daniel Constantin să fie vicepremier. Realitatea tot mai evidentă este aceea că Antonescu şi Băsescu colaborează. Dacă la început liderul PNL a preluat din mesajul Preşedintelui României (ex. Guvernul să-şi asume răspunderea pe proiectul de la Roşia Montană), acum a trecut şi la fapte. De dragul alianței cu Băsescu, Antonescu sacrifică proiectul de revizuire a Constituției. Astfel, vom avea o nouă majoritate la CCR, care va bloca acţiunile Guvernului şi va facilita proiectele lui Băsescu.

Rămâne de văzut în ce alte domenii va mai acționa majoritatea Băsescu-Antonescu. Poate la CNA, unde vor fi sancţionate sursele media care-l critică pe președinte. Poate la TVR, acolo unde o nouă majoritate în Consiliul de administrație ar putea impune o linie anti-guvern și pro-opoziție. Sau poate vom vedea noi majorităţi în teritoriu, între PNL şi PMP. Cireaşa de pe tort ar putea fi tandemul Antonescu-preşedinte şi Băsescu-premier.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: