IULIA IONESCU,ELEVA CARE A DISPARUT MIERCURI A FOST GASITA!

16 feb.

 

Iulia Ionescu a fost găsită, sâmbătă seară, într-un tren internaţional care venea de la Moscova şi mergea spre Sofia, potrivit purtătorului de cuvânt CFR Călători, Alina Predescu.

Din primele informaţii ea ar fi fost găsită de angajaţii CFR, în jurul orei 17.15 şi ar fi purtat haine de călugăriţă.

Directorului de marketing CFR, Adrian Vlaicu, a spus că adolescenta a fost găsită de personalul de tren.

Acesta a declarat la Realitatea Tv că, după Paşcani, au mai făcut un control, au ţinut-o pe fată sub supraveghere, apoi au sunat la 112.

„Era îmbrăcată în haine bisericeşti, de aceea le-a fost greu să o identifice. Şi-a schimbat hainele, este evident. Vă pot spune că biletul său de tren costă în jur de 100 de lei şi că biletul său era în ordine, pe ruta Suceava-Bucureşti”, a explicat Vlaicu.
„Era o călătoare liniştită, cuminte, la locul său…stătea liniştită”, a mai spus reprezentantul CFR.

Informaţiile au fost ulterior infirmate de şeful IGPR, Petre Tobă, care a declarat, în conferinţă de presă, că fata a fost găsită de poliţişti şi nu de un angajat CFR şi că era îmbrăcată cu hainele cu care a plecat din Bucureşti.

Tobă a mai spus că Poliția a primit sâmbătă după-amiază informații că eleva se află în Suceava şi că tânăra a fost “identificată” în tren de ofițeri specialiști din Direcția de Operațiuni Speciale a IGPR.

Cele mai importante declarații ale comisarului șef de poliție Petre Tobă:

• Având în vedere că până de data de 12 (februarie) nu au fost obținute date relevante din care să elucideze cum a dispărut minora respectivă, din dispoziția dlui viceprim-ministru al Guvernului României, dl Gabriel Oprea, punctul de comandă constituit la Poliția Capitalei a fost suplimentat cu specialiști de la IGPR. S-a solicitat și s-a dispus de către dl. vicepremier ca și structurile Departamentului de Informații și Protecție Internă să sprijine cu toate resursele acest punct de comandă. Totodată vreau să vă informez că am beneficiat și de suportul Serviciului Român de Informații.

• În cursul acestei după-amieze, în baza informațiilor și a datelor pe care Poliția Română le-a obținut, am reușit să stabilim faptul că minora se află în județul Suceava și o echipă specializată de ofițeri specialiști din Direcția de Operațiuni Speciale a IGPR au reușit să identifice minora respectivă și în momentul de față se deplasează cu aceasta către București. Minora nu a fost victima niciunei infracțiuni.

• Această reușită se datoreează cooperării pe care Poliția Capitalei, Poliția Română a avut-o cu toate structurile care au participat activ la căutarea și la găsirea minorei.

•Mama a avut o discuție telefonică inclusiv cu dl viceprim-ministru Gabriel Oprea și i-a transmis încă o dată că e (Iulia Ionescu – n.r) în custodia Poliției Române

•A fost cooperantă de prima dată și vreau să știți că de-abia aștepta să ajungă acasă la familie

• Am avut date și informații că fetița este în zona Suceava, date care au fost confirmate, dovadă că fetița este în custodia Poliției Române și suntem în momentul de față în drum către București

• Pot să vă confirm că în momentul în care a fost identificată, fetița era îmbrăcată cu aceleași haine cu care plecase de acasă în momentul dispariției, respectiv un palton de culoare neagră, paltaloni de culoare neagră

•Fetița a fost identificată în tren

•Este o reușită, vreau să vă mulțumesc pentru faptul că prin intermediul dumneavoastră am reușit să sensibilizăm populația, le mulțumesc încă o dată tuturor celor care au participat

•Prin numărul de apel de urgență 112, pentru acest caz au fost primite 46 de apeluri.

Conform unor surse citate de Mediafax, tânăra şi-ar fi sunat sîmbătă mama şi plângând ar fi rugat-o s-o ierte. Iulia i-ar mai fi spus acesteia că se întoarce acasă din pelerinaj.

Iulia Ionescu, elevă de la Colegiul „Sf. Sava”, a fost dată dispărută după ce nu a mai ajuns miercuri la şcoală.

Poliţia Capitalei a solicitat sprijinul cetăţenilor pentru a o găsi.

Mama fetei, care este divorţată de tatăl acesteia, primea de fiecare dată un sms de la fiica ei atunci când aceasta ajungea la şcoală, însă miercuri acest lucru nu s-a mai întâmplat, potrivit surselor citate.

Poliţiştii au căutat-o pe fată la mai multe mănăstiri, unde s-a presupus că aceasta ar fi putut să se ducă.

Iulia este în clasa a IX-a şi a intrat la liceu cu media 10.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: