LIDERUL LIBERALO-POPULAR,CRIN ANTONESCU,LA COMANDA LUI TRAIAN BASESCU SI STANISOARA,APLICA METODA LUI BASESCU CAND A ACESTA DUPA SASE LUNI DE CRIZA POLITICA L-A FACUT PE VICTOR CIORBEA SI GUVERNUL CDR SA DEMISIONEZE!,ISTORIA SE REPETA CU PRETUL DISPARITIEI PNL,ULTIMUL PARTID ISTORIC!

19 feb.

 

DOCUMENT – Punctele fierbinți care aruncă în aer USL-ul

 
antonescu-ponta-an-2_05c1c1afb9

Liderii USL au pornit un adevărat război pe tema protocoalelor semnate la începuturile Uniunii Social Liberale. Antonescu îl acuză pe Ponta că încalcă protocolul USL prin formarea USD-ului, în timp ce contraofensiva vine din partea lui Daniel Constantin, cel care acuză că Antonescu a încălcat protocolul ACD și nu respectă drepturile cuvenite conservatorilor. 

Cu sprijinul unei rezoluții adoptate de PNL, Antonescu cere anularea de urgență a formării USD pentru că aceasta încalcă protocolul USL la articolul 9, punctul 8. ”Cele două părți nu vor accepta sau iniția participarea separată în alte alianțe electorale;”.

Consultați AICI protocolul USL.

Protocolul USL prevede și un alt punct care ar putea fi invocat de PNL pentru a cere desființarea USD-ului. La articolul 9, punctul 7 se prevăd următoarele:

”În cazul participării pe liste separate și cu candidați proprii, partidele vor utiliza denumirea integrală, denumirea prescurtată, semnul permanent și semnul electoral cu care acestea sunt înscrise la Tribunalul București;”, ori USD-ul are însemne proprii.

Ponta se apără în fața acuzațiilor lui Antonescu și susține că acest protocol nu se referă la alegerile europarlamentare.

”USD nu incalca protocolul USL, pentru ca protocolul nu vizeaza alegerile europarlamentare, ci doar pe cele parlamentare, prezidentiale si locale”, a spus Ponta.

Din PSD mai vine și o altă explicație. Protocolul prevede ca partidele din USL să nu facă alianțe cu partide din afara Uniunii Social Liberale.

La rândul său, Daniel Constantin îi reamintește lui Crin Antonescu că ocupă scaunul de la Senat în urma unei înțelegeri, pentru că, în conformitate cu protocolul postul de președinte al Senatului revenea PC-ului.

De asemnenea, Daniel Constantin susține că, în conformitate cu protocolul ACD, conservatorii aveau dreptul la un post de vicepremier. La punctul 7.2.4. al protocolului ACD se prevăd următoarele:

În cazul în care structura guvernului va conține funcții de Viceprim-Ministru, fiecare partid va desemna câte un Viceprim-Ministru în plus față de ponderea calculată conform 7.2.1, 7.2.2 și 7.2.3.”, se prevede la articolul 7.2.4 din protocolul ACD.

Consultați AICI protocolul ACD.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: