PRESEDINTELE PD-L ,VASILE BLAGA A DECLARAT CA NU VA SEMNA O MOTIUNE INITIATA DE PNL-ARIPA ANTONESCU SI NU IL VA SUSTINE PE CRIN ANTONESCU LA PREZIDENTIALE!

26 feb.

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat marți că partidul pe care îl conduce va face opoziție față de un Guvern USD, iar formațiunea sa nu va semna o moțiune inițiată de PNL și nu îl va susține pe Crin Antonescu la alegerile prezidențiale.

 

 

 

„Noi suntem în acest moment în opoziție și față de Antonescu și față de Ponta. Vom fi în opoziție cu Puterea, normal, dar nu credem în domnul Antonescu. Dați-mi un singur motiv să credem că s-au certat pentru cetățeanul român (…) Ei s-au certat pentru scaune, dar asta a fost doar în ultima fază. Au căutat un pretext, de fapt domnul Antonescu era clar că nu va fi susținut de PSD la alegerile prezidențiale, iar ceilalți vroiau să scape de Antonescu, în speranța că așa vor avea un candidat la președinție”, a spus Blaga la Realitatea Tv.

 

El a explicat că PDL nu va vota niciodată un guvern din care nu face parte, însă a lăsat să se înțeleagă că democrat-liberalii sunt dispuși la colaborări „punctuale”, în Parlament.

 

„Noi facem opoziție pentru binele țării. Am făcut până acum USL-ului, o să facem de acum înainte USD-ului și cu cine va constitui guvernul în continuare. Sigur că în orice Parlament există colaborări punctuale. Și vă dau exemplul de astăzi când PNL a fost alături de noi. Am oprit astăzi un proiect al USL, prin care doreau să fenteze din nou ANI, modificând Legea administrației locale”, a spus Blaga.

 

„Ce a spus astăzi Antonescu: nu vom colabora cu PDL. Și eu îi spun: foarte bine! Nu ți-am cerut să colaborezi cu PDL. Haideți să fiu și mai direct. Noi nu îl sprijinim pe Antonescu la președinție. Suntem în opoziție și vă spun că nu cred că făcând un duș e Albă ca Zăpada. Să recunoască că a greșit enorm. Să recunoască că a greșit și în vara anului 2012, să recunoască că a greșit și că și-a lăsat miniștrii să facă ce vor ei în speranța că va fi candidatul unic al USL la președinție, să recunoască că a greșit în marțea neagră”, a adăugat președintele PDL.

 

Blaga a precizat că nu îl va abandona pe candidatul PDL la alegerile prezidențiale, Cătălin Predoiu, în favoarea lui Crin Antonescu.

 

„Președintele României din iarnă va fi un reprezentant al dreptei, dar nu Crin Antonescu. Eu cred că tot ceea ce este centru-dreapta românească se va uni în turul doi și va câștiga alegerile prezidențiale, dar acela nu va fi Crin Antonescu, pentru că Antonescu nu va intra în turul doi. Cătălin Predoiu va intra în turul doi”, a susținut Vasile Blaga.

 

Întrebat dacă PDL va susține o moțiune de cenzură inițiată de PNL, liderul democrat-liberalilor a spus: „Nu cred în ea. Nu o vom semna, în primul rând. Ce să vină și să spună? Uitați câte neadevăruri a spus un fost coleg de guvern, cu care am colaborat de altfel foarte bine. Ei cred că într-o noapte se șterg toate nerealizările din guvernare și pot minți și da vina unii pe alții?”.

 

De asemenea, întrebat cum ar trebui să câștige PNL încrederea PDL, Vasile Blaga a replicat că liberalii ar trebui să semneze moțiunea de cenzură a democrat-liberalilor.

 

„Să vină și să semneze moțiunea noastră de cenzură. Un prim pas ar fi buna lor credință demonstrată prin semnarea moțiunii de cenzură. Ce îi îndreptățește pe ei să depună o moțiune de cenzură? Ce să spună domnul Antonescu și PNL într-o moțiune de cenzură?”, a adăugat Baga.

 

La finalul emisiunii, Blaga a fost întrebat încă o dată ce ar trebui să se întâmple pentru ca PDL să-l susțină pe Crin Antonescu la alegerile prezidențiale. „Avem un parcurs până la alegerile europarlamentare. Să vedem cum se comportă PNL până atunci”, a răspuns președintele PDL.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: