CRIN PORUMBACU,SCUZE ANTONESCU(ANTONOV), SE BAGA SINGUR IN SEAMA:CERE PLEN REUNIT PE SITUATIA DIN UKRAINA!

2 mart.

 

Crin Antonescu cere plen reunit pe situatia din Ucraina

 
Crin Antonescu

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, solicita intrunirea plenului comun al Camerei Deputatilor si Senatului pentru discutarea evolutiilor politice din Ucraina, se arata intr-un comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

Iata pozitia lui Crin Antonescu:

“Evenimentele care au loc în Estul Ucrainei, în special în Crimeea, sunt deosebit de grave și pot afecta stabilitatea în zona Mării Negre.

Este necesar ca Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii, celelalte țări ale NATO, ONU să-și exprime ferm suportul pentru statul ucrainean, care are dreptul de a decide singur, fără a fi supus unor presiuni militare, politice sau economice, asupra oportunității aderării la spațiul valorilor democratice europene și euro-atlantice.

Româna este o țară care a avut de suferit de pe urma politicii sferelor de influență și tocmai de aceea cred că trebuie să ne manifestăm fără ezitare solidaritatea cu Ucraina, condamnând orice acțiune de forță care poate fi interpretată ca o agresiune la adresa unui stat independent.

În calitatea pe care o am de Președinte al Senatului, voi solicita, luni, convocarea Birourilor Permanente, pentru ca marți, Parlamentul, reunit în ședință comună, să adopte o declarație privind situația din Ucraina pentru a ne manifesta astfel preocuparea față de evenimentele grave care au loc în apropierea noastră.

Ca țară vecină cu Ucraina, ca țară situată la frontiera răsăriteană a UE și NATO, România trebuie să aibă un profil mult mai pronunțat în aceste zile, să fie mult mai activă în plan diplomatic și sper ca acest lucru să se observe la următoarele reuniuni internaționale în care se analizează situația din Ucraina”

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: