CUCUL DE LA COTROCENI,NUMITUL BASESCU TRAIAN VA REPETA CEEA CE A SPUS LA EMISIUNEA „DUPA 20 DE ANI” DIFUZATA DE PRO TV,CU PRIVIRE LA SITUATIA DE SECURITATE A ROMANIEI,DUPA INTERVENTIA ARMATEI FEDERATIEI RUSE IN CRIMEEA -UKRAINA,DESPRE NATO,LIPSA DE REACTIE A UE,NOUL GUVERN PONTA,VA FACE DECLARATII IRESPONSABILE, NOSFERATU,VA „BATE CAMPII”!

2 mart.

Traian Basescu declaratii de presa la ora 18.00

 
base

Presedintele Traian Basescu va sustine o declaratie de presa la ora 18.00 putrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale remis redactiei.

Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea „După 20 de ani” difuzată de ProTV, că situaţia de securitate a României nu s-ar schimba dacă Rusia ar intra militar în Ucraina.

Băsescu a ţinut să menţioneze că graniţele ţării sunt sigure, dar şi că Federaţia Rusă nu îşi doreşte un conflict cu un stat NATO.

„Rusia în niciun caz nu îşi propune un conflict cu un stat membru NATO, categoric, România nu este o ţintă a unei eventuale agresiuni a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei”, a precizat şeful statului.

El a menţionat că mesajul se sâmbătă seară a fost foarte clar dat pentru a preveni agitaţii iunutile în România, de genul „să ne şi vedem în război”.

„Nu va fi cazul, din punctul de vedere securitate, frontierele României sunt certe, garantate şi asigurate”, a spus Traian Băsescu.

România nu este afectată direct de situaţia din Ucraina, nu există riscuri imediate la adresa securităţii naţionale şi nu a ridicat gradul de alertă al structurilor de securitate naţională, potrivit concluziilor şedinţei de lucru convocată, sâmbătă seară, la Cotroceni, de către şeful statului.

Principalele declaraţii:

Situaţia României nu se schimbă dacă Rusia intră cu trupe în Ucraina. Situaţia de securitate a României nu este afectată. Rusia nu-şi propune un conflict cu un stat membru NATO. România nu este o ţintă a unei eventuale agresiuni asupra Ucrainei.- Mesajul a fost transmis clar. Frontierele României sunt certe, garantate.

– Oamenii trebuie să înţeleagă că tensiunile din zonă ne pot afecta din punct de vedere economic.

– Aliaţii României sunt îngrijoraţi. Acesta este cuvântul corect pentru ceea ce simt aliaţii noştri. Soluţiile trebuie să iasă din zona declaraţiilor.

– Sunt dezamăgit de jocul de imagine făcut de miniştrii sau oficiali ai unor state europene: discuţii cu Ianukovici, mers în Maidan. A dat impresia că nu prea ştim ce vrem.

– Prima problemă a Ucrainei este corupţia clasei politice. O strigă toată lumea. Corupţia şi neîncrederea în clasa politică.

– Europenii trebuie să vină cu un plan concret de salvare a Ucrainei. În rest, totul este poveste.

– Vladimir Putin îşi apără interesele geostrategice, în condiţiile în care Federaţia Rusă are un angajament acolo. Sunt trei puteri garante ale suveranităţii Ucrainei: SUA, Marea Britanie şi Federaţia Rusă. Acum, văd că alte state îşi plimbă miniştrii pe acolo.

– Sunt şef de stat, dar nu pot să nu spun ce gândesc. Cred că această situaţie se va închide cu crearea unui nou conflict îngheţat în Marea Neagră. Cu obţinerea unui statut extrem de favorabil al Crimeei şi cu mărirea forţelor armate în zonă. Din punct de vedere strategic, Federaţia Rusă nu va renunţa la Crimeea.

– Nu prea ia în seamă Vladimir Putin ce îi transmite preşedintele SUA, deci nu ştiu dacă l-ar interesa ce spun eu. Dar i-aş transmite două lucruri: 1. „Nu faceţi niciun joc în Republica Moldova” şi 2. „Limitaţi-vă la acordul pe care îl aveţi cu Ucraina”.

Traian Băsescu privind un nou guvern, că şeful statului ”bate câmpii”.

‘Din păcate, pentru că până la urmă încă este preşedintele nostru, bate câmpii. Oricât ar încerca să o folosească în litera sau în avantajul lui litera Constituţiei şi spiritul ei este foarte clar. Nu este vorba de un nou Guvern, este vorba despre o remaniere în care preşedintele nu are niciun fel de atribuţiuni. Toate atribuţiunile vin premierului şi Parlamentului în temeiul articolului 85 din Constituţie. Este un spectacol cu care ne-a învăţat’, a declarat Chelaru, pentru AGERPRES.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că premierul trebuie redesemnat pentru că aducerea UDMR ”practic înseamnă un nou guvern” şi un nou program de guvernare.

”(…) Preferă să se ducă în Parlament (n.r. premierul Victor Ponta) cu o modificare vastă de structură guvernamentală. Cred că premierul Ponta nu a citit foarte bine Constituţia. Articolul 102 spune foarte clar că programul guvernului se votează de Parlament, ceea ce înseamnă un vot pentru întregul guvern. Şi aici avea dreptate Antonescu, într-o interpretare consistentă a Constituţiei, că această schimbare, prin aducerea UDMR, practic înseamnă un nou guvern care trebuie să vină pentru învestitură şi, de ce nu, şi un premier redesemnat. Pentru că la instalarea unui guvern nu se instalează doar miniştrii, se aprobă şi un program. Iar noul program al guvernului va suferi modificări consistente. În mod normal, schimbând, aducând ca aliat UDMR este o schimbare masivă şi de program şi de structură a partidelor care susţin în Parlament guvernul. Ar trebui să vină (n.r. premierul pentru reînvestire). Dacă nu vine va fi o încălcare a Constituţiei. Probabil că voi ataca hotărârea Parlamentului la Curtea Constituţională, nu de altceva, nu vreau să creez un precedent urât în interpretarea Constituţiei României”, a explicat Traian Băsescu, duminică, la Pro Tv.

Băsescu a spus că se va consulta pentru a vedea dacă va crea sau nu un precedent în ceea ce-l priveşte pe Victor Ponta la şefia Guvernului.

‘Va trebui să mă consult, să văd dacă voi crea un astfel de precedent sau nu. Pentru că modificarea programului de guvernare, să dăm puţin timpul înapoi, a fost Guvernul Tăriceanu care a guvernat minoritar, dar el nu a modificat programul de guvernare. Acum se modifică programul de guvernare pentru că va cere (n.r. Uniunea)”, a adăugat şeful statului.

Agerpres

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: