INEBUNIT DE FURIE ,DEMISUL PENAL AL ROMANIEI TRAIAN BASESCU AMENINTA UDMR CA VREA SA PREVINA UN ” PROTOCOL SECRET ” INTRE PSD SI UDMR PENTRU INTRAREA LA GUVERNARE!

2 mart.

Basescu avertizeaza UDMR: “Sa nu indrazneasca!“

 
TRAIAN BASESCU - AMBASADA CHINEI

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a trimis duminica un avertisment pentru eventuale ‘solicitari excesive’ ale UDMR legate de intrarea la guvernare.

“Ma intereseaza ca in programul de guvernare sa fie reflectata complet negocierea cu UDMR-ul, pentru ca uneori solicitarile UDMR-ului sunt excesive. Daca privim la istoria acestor solicitari, eu fiind unul dintre  politicienii care sustin depturile minoritatilor in limitele standardelor europene, dar in niciun caz solicitari excesive. Pai sper sa nu indrazneasca sa mearga mai departe. In sanatate sa se poate adresa in limba maghiara eu sunt de acord, dar adreseaza-te cu translator, frate, pentru ca altfel medicii care termina la Bucuresti nu pot lucra in Covasna, Harghita, prin Bihor, in Cluj, in zonele locuite de maghiari. Nu este posibil asa ceva. Sau sa li se raspunda in relatia cu autoritatile centrael in limba maghiara. Pai, uite, au un presedinte care nu vorbeste limba maghiara, dar suntem in Romania si limba oficiala a statului roman este limba romana”, a declarat Traian Basescu in emisiunea ‘Dupa 20 de ani’ de la ProTV.

Traian Basescu a declarat duminica, la emisiunea ‘Dupa 20 de ani’ de la ProTV, ca vrea sa previna un ‘protocol secret’ intre PSD si UDMR pentru intrarea la guvernare.

Seful statului a precizat ca are cunostinta de cateva revendicari ale UDMR si nu vrea ca acestea sa fie trecute intr-un document confidential.

“(…) UDMR-ul va cere sa fie introdusa in programul de guvernare legea minoritatilor, va avea probleme cu insemnele locale si dreptul de arborare a stagurilor minoritatilor, va vrea utilizarea limbii materne in sanatate si in institutiile centrale, uitand ca orice cetatean roman, indiferent de etnie, trebuie sa cunoasca limba nationala, va cere modificari la legea referendumului in asa fel incat comunitatile locale sa poata declansa referendumuri care sa fie valide. E o lista intreaga care modifica programul Guvernului. Imi permit sa va spun ca stiu despre asta din discutii. N-as vrea sa aflam ca guvernam cu un program de guvernare si in spate exista un protocol secret, in mod categoric premierul va trebuie sa-mi raspunda”, a declarat Traian Basescu.

Intrebat daca stie ca exista aceasta intelegere secreta, seful statului a raspuns: “Nu  dar vreau sa o previn”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: