PREMIERUL VICTOR PONTA ATAC DUR LA TRAIAN BASESCU CARE ARE INTENTIA SA ATACE LA CCR NOUL GUVERN!

2 mart.

Reactia lui Ponta la intentia lui Basescu de a ataca la CCR noul Guvern

 
victor ponta

Premierul Victor Ponta, despre care seful statului a spus ca ar trebui sa vina la Cotroceni pentru o revalidare odata cu Guvernul Ponta III, a spus ca presedintele Romaniei a facut o declaratie “pur politica”.

“Fără bază constituțională”, a spus Ponta despre faptul ca Traian Basescu se gandeste sa atace la CCR Guvernul Ponta III.

“Pur politice”, a mai catalogat Victor Ponta anunturile lui Traian Basescu.

“Declaratiile lui Traian Basescu sunt pur politice, fara nicio baza constitutionala. Eu marti merg in Parlament doar pentru schimbara compozitiei politice potrivit art.85 din Constitutie, nu schimb programul. Mandatul premierului inceteaza doar in conditiile art.110 din Constitutie. Traian Basescu este doar iresponsabil ca de obicei”, a spus Victor Ponta.

Ce prevede Constitutia:

ARTICOLUL 85

(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.

(2) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

(3) Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru.

ARTICOLUL 110

(1) Guvernul îşi exercită mandatul până la data validării alegerilor parlamentare generale.

(2) Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a încrederii acordate sau dacă primul-ministru se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106, cu excepţia revocării, ori este în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile mai mult de 45 de zile.

(3) În situaţiile prevăzute în alineatul (2) sunt aplicabile prevederile articolului 103.

(4) Guvernul al cărui mandat a încetat potrivit alineatelor (1) şi (2) îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: