REPUBLICA MOLDOVA ISI EXPRIMA INGRIJORAREA PRIN PRESEDINTIA DE LA CHISINAU DE INTERVENTIA RUSIEI IN UKRAINA!

2 mart.

Republica Moldova își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu ultimele evoluții din Ucraina, în special privind situația în jurul peninsulei Crimeea, și acțiunile cu caracter militar întreprinse de autoritățile Federației Ruse, se arată într-un comunicat difuzat duminică de președinția de la Chișinău.

 

 

Chișinăul subliniază importanța respectării suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei , precum și a principiilor dreptului internațional și îndeamnă la utilizarea mecanismelor internaționale pentru soluționarea crizei pe căi diplomatice. ‘În vederea prevenirii acțiunilor ce pot conduce la destabilizarea în continuare a situației în regiune, Republica Moldova cheamă să fie utilizate de urgență toate mecanismele internaționale pentru soluționarea crizei exclusiv pe căi diplomatice’, potrivit comunicatului difuzat de președinția de la Chișinău în legătură cu tensiunile ruso-ucrainene.

 

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a emis, sâmbătă seara, o avertizare de călătorie în Ucraina și a îndemnat cetățenii ‘să evite regiunile afectate de acțiuni de protest în masă, conflicte, îndeosebi regiunea Crimeea’. 

 

Miniștrii afacerilor externe ai Franței și Germaniei, Laurent Fabius și Frank-Walter Steinmeier și-au amânat vizita programată pentru luni la Chișinău în legătură cu situația din Ucraina.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: