LA PRESIUNEA OCCIDENTULUI TRAIAN BASESCU A ANUNTAT ASTAZI LA ORELE 17,00 CA VA VALIDA NOII MINISTRI AI CABINETULUI PONTA,IAR EXECUTIVUL ISI VA ASUMA RASPUNDEREA PENTRU NOUL PROGRAM DE GUVERNARE!

5 mart.

Președintele Traian Băsescu a anunțat miercuri că va valida noii miniștri ai Cabinetului Ponta, care au trecut marți prin Parlament, iar Executivul își va asuma răspunderea pentru noul program de guvernare.

 

 

 

„În cursul zilei de astăzi, după ceremonia de învestire a domnului ministru Oprea la Interne, am avut o nouă discuție cu premierul cu privire la situația Guvernului. Am ajuns la un acord care constă în următoarele: Guvernul își va asuma răspunderea pe un nou program, în consecință, eu voi valida astăzi miniștrii care au trecut ieri prin Parlament. Sper ca așa cum eu îmi respect partea din acord, și partea din acord care revine Guvernului să fie respectată, în termenii în care am stabilit-o”, a declarat Băsescu, la Palatul Cotroceni.

 

Președintele a precizat că dacă nu s-ar fi ajuns la un acord ar fi existat o „prelungire” a Guvernului cu foarte mulți interimari.

 

„Atenție, nu suntem într-o criză guvernamentală. Unii analiști încearcă să acrediteze această idee. Nu, România are Guvern, nu este un Guvern căzut prin moțiune. Are un Guvern cu mai mulți interimari. Deci, nu avem o criză guvernamentală. Însă, suntem într-o situație inedită prin aceea că avem miniștri trecuți prin Parlament și în același timp menținem interimari. În plus, această perioadă s-ar fi putut prelungi foarte mult. Dacă sâmbătă CCR va constata că trebuie să fie un program de guvernare nou, care să includă și noile înțelegeri la nivelul partidelor din coaliția de guvernare, procesul ar fi durat foarte mult”, a completat Băsescu.

 

El a adăugat că acordul la care a ajuns cu premierul este bazat pe „cuvântul de onoare al fiecăruia”.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: