DEPUTATUL UDMR KAROLY KEREKES A FACUT PLANGERE PENALA IMPOTRIVA LUI BASESCU SI BOC,PENTRU FOLOSIREA IN INTERES PROPRIU A UNOR INSTITUTII ALE STATULUI IN BENEFICIUL LOR POLITIC!

9 mart.

Un deputat face plângere penală pe numele lui Băsescu și Boc. De ce sunt acuzați cei doi

 

 

 

che1

 

Președintele Traian Băsescu și fostul premier Emil Boc sunt acuzați că în timp ce predicau peste tot și angrenau în demersurile lor instituții ale statului în beneficiul lor politic… de fapt încălcau cu succes regulile impuse chiar de ei. Acuzațiile însoțite de probe vin din partea deputatului UDMR Kerekes Karoly care s-a adresat cu o plângere penală la Parchetul General pe numele celor doi sub acuzația că în exercițiul atribuțiilor de serviciu prin care s-a realizat direct sau indirect un folos material pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi de muncă sau comerciale în ultimii 5 ani.

 

Ce s-a întâmplat de fapt?

 

În septembrie 2011 Karoly Kerekes, deputat UDMR a fost acuzat de ANI că a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Szilard Kerekes, in perioada 2006 – 2010, si a sotiei sale, Ildiko Susana Kerekes, in perioada 2004 – 2009, in cadrul Biroului Parlamentar detinut in Circumscriptia electorala nr. 28 Mures.

 

Beneficiul obtinut in perioada 2004 – 2010 de catre cei doi a fost de 99.083 lei (aproximativ 23.000 de euro).

 

Beneficiul patrimonial total, obtinut de rudele celor doi deputati in urma angajarii prin nerespectarea regimului juridic al conflictul de interese, a fost in cuantum de 134.144 lei (aproximativ 31.138 euro).

 

In aceste context, ANI a sesizat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu privire la posibila savarsire de catre cei doi deputati a infractiunii de conflict de interese.

 

Totodata, inspectorii de integritate au facut demersuri pentru anularea contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

 

RĂSPUNSUL deputatului a venit promt:

 

Este o profunda greşeala din partea ANI pentru ca nu interzice nicio lege acest mod de angajare. Nu eu angajez, eu propun numai pentru angajare persoane. Eu imi aleg colaboratorii fiind vorba de o activitate politica. Daca exista o asemenea prevedere in lege eu nu faceam, dar din moment ce nu exista, esti liber sa o faci“, a declarat Kerekes Karoly citat de Agerpres.

 

Și dacă așa ceva s-a lăsat cu dosar penal, deputatul UDMR a sesizat că de fapt el este acuzat de ceva de președintele statului și fostul premier au folosit cu brio în mult mai multe cazuri. Prin urmare le-a făcut ambilor plângere penală la Parchetul General.

 

VEZI DOCUMENTAȚIA depusă de deputatul UDMR

 

Inițial deputatul UDMR trimite următoarea adresă la Parchetul General acolo unde deja exista un dosar penal pe numele său la sesizarea ANI:

 

che1

 

Răspunsul Parchetului e acela că lipsesc anumite date din plângere și ca atare deputatul trimite o Completare:

 

che2

Atasat parlamentarul UDMR pune la dispozitie si o lista a consilierilor prezidentiali si a colaboratorilor apropiati ai lui Emil Boc din care ar reiesi acuzatiile pe care le face la adresa lor.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: