PREMIERUL VICTOR PONTA L-A RECLAMAT PE TRAIAN BASESCU LA CCR,PENTRU UN CONFLICT JURIDIC DE NATURA CONSTITUTIONALA INTRE GUVERN SI PRESEDINTE-TERMEN 19 MARTIE 2014!

11 mart.

Premierul Victor Ponta a reclamat la Curtea Constituțională a României (CCR) un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și președinte cauzat de refuzul șefului statului de a-și exercita atribuțiile potrivit art. 85 alin. 2 și 3 din Constituție, sesizarea având termen stabilit pe 19 martie.

 

 

 

Sesizarea primului-ministru a fost făcută în 5 martie și se cerea soluționarea conflictului cauzat de refuzul șefului statului de a-și exercita atribuțiile potrivit art. 85 alin. 2 și 3 din Legea fundamentală conform Hotărârii Parlamentului din 4 martie privind modificarea structurii și a compoziției politice a Guvernului.

Ulterior, premierul a făcut cerere de renunțare, însă judecătorii CCR trebuie să ia act de aceasta în ședință.

Art. 85 din Legea fundamentală prevede: „(2) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanță a postului, președintele revocă și numește, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului. (3) Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziția politică a Guvernului, președintele României va putea exercita atribuția prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru.

AGERPRES.

2 răspunsuri sa “PREMIERUL VICTOR PONTA L-A RECLAMAT PE TRAIAN BASESCU LA CCR,PENTRU UN CONFLICT JURIDIC DE NATURA CONSTITUTIONALA INTRE GUVERN SI PRESEDINTE-TERMEN 19 MARTIE 2014!”

  1. Erwin Lucian Bureriu 11 martie 2014 la 6:35 pm #

    Sunt destule motive de suspendare, inclusiv PP și PMP. Dacă n-o vor face sunt niște nimeni.

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: