CHUCKY ANTONESCU TURBAT DE FURIE CA NOUL GUVERN PONTA III,I-0 STRICAT AFACEREA ADINEI VALEAN PARNERA LUI FRANK TIMIS,LOBBISTA ACESTUIA LA BRUXELLES PENTRU PROIECTUL ROSIA MONTANA!

21 mart.

Proiectul Roșia Montană, îngropat de noul Guvern. ”Nici nu se pune problema să dăm avizul de Mediu”

 

rosia

 

Attila Korodi, ministrul Mediului în Guvernul Ponta 3, a declarat într-un interviu pentru gândul.info, că nici nu se va pune problema ca Ministerul Mediului să acorde avizul de mediu necesar ca proiectul Roșia Montană să fie demarat.  Mai mult, Korodi nu este de acord cu metoda exploatării aurului prin cianurare. 

Întrebat dacă avizul se va da într-o lună sau două, Korodi a spus că nici nu se pune problema acordării avizului: ”Nici nu se pune problema. A fost o şedinţă de întrunire a Comisiei de Atestare Tehnică care îşi dă acordul pentru avizul de mediu pentru Roşia Montană  în ianuarie, şedinţă în care a fost distribuit raportul comisiei Roşiei Montane din Parlament, care are anumite elemente obligatorii pentru noi. O să ne mai vedem săptămâna viitoare din nou în CAT. Dar ce vă pot spune eu deja este că din activitatea comisiei parlamentare s-a văzut că informaţiile funizate pe domeniul tehnic pe anumite teme, de exemplu problema geologică a Văii Corna, trebuie analizate. Numai dacă răsfoiţi raportul din Parlament vă daţi seama că Ministerul Mediului trebuie să vină cu răspunsuri. Şi dacă aceste răspunsuri nu sunt bine făcute, nicio procedură de evaluare nu poate să se încheie. Mai sunt şi alte lucruri. Prin acest raport, Parlamentul a decis că nu dă gir mutării albiei Pârâului Corna şi acest lucru este definitoriu la ora actuală. Mai avem problema deciziei instanţei din Suceava pentru descărcarea arheologică care suspendă procedura de descărcare. Asta înseamnă că documentele pe care ar trebui să le avem pentru a putea emite o decizie nu le avem”,  a susținut Korodi.

 Cianura dă bătăi de cap

Totodată, ministrul a explicat și de ce nu este de acord cu exploatarea prin cianurare, principala problemă fiind iazul de decantare, în opinia sa: ”Din punctul meu de vedere, ştiu că nu face parte din strategia naţională, dar eu cred că sunt foarte multe probleme în acest proiect din cauza deficienţelor pe conformare şi a iazului de decantare. De aceea, cianura în sine nu cred că este foarte bună. Eu voi susţine orice proiect de cercetare industrială care găseşte soluţii de înlocuire a cianurii. Este punctul meu personal de vedere că asta ar trebui să fie calea cea mai bună. Eu ştiu că sunt proceduri industriale pentru care cea mai simplă şi adecvată”soluţie este cianura, dar ne dă bătăi de cap”, a  spus acesta.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: