PARTIDUL PREZIDENTIAL AL NEONAZISTULUI TRAIAN BASESCU,”MISCAREA POPULARA”,CUNOSCUT CA „PARTIDUL BRIGAZILOR MORTII”,SUSTINE EXPLOATAREA GAZELOR DE SIST!

23 mart.

Partidul Mişcarea Populară susţine exploatarea gazelor de şist

 
pmp

Deşi au existat în Partidul Mişcarea Populară declaraţii împotriva fracturării hidraulice, într-un document oficial al partidului scrie negru pe alb că România ar trebui să-şi caute independenţa energetică în gazele de şist. În urmă cu două zile, europarlamentarul Cristian Preda publica pe blogul personal Platforma PMP pentru alegerile europene din 25 mai 2014, intitulată „POPULARI ÎN EUROPA: 100 de idei”. Printre cele 100 de idei ale PMP se numără și patru puncte referitoare la probleme din domeniul energetic din România (sublinierile nu sunt aceleași cu cele din textul original):

48. România are nevoie de independență energetică prin conectarea la rețele energetice trans-europene și creșterea producției interne de energie. Țara noastră beneficiază de unul dintre mix-urile de energie cele mai bune din Uniune: 30% gaz, 26% petrol, 20% combustibili solizi, 16% energie regenerabilă și 8% nuclear. Însă producția autohtonă de energie e în scădere, ceea ce ne face vulnerabili în situațiile de criză. La fel ca alte state fost-comuniste nu suntem însă suficient de conectați la rețelele energetice europene. Susținem adoptarea și aplicarea directivei referitoare la eficacitatea energetică.

49. Independența energetică a României se poate realiza prin prospectarea rezervelor de petrol şi de gaz din Marea Neagră, dar și a surselor alternative de energie, precum gazele de șist. La nivel european trebuie susținută Sinergia la Marea Neagră, una dintre inițiativele de succes ale României la Bruxelles.

50. Subiectul gazelor de șist este unul sensibil, care naște temeri, deoarece este o sursă nouă de energie. Comisia Europeană a publicat la sfârșitul lunii ianuarie 2014 o recomandare care vizează instituirea unor garanții corespunzătoare pentru mediu și climă în ceea ce privește „fracturarea”. Dacă acestea sunt respectate, avem premisele unei exploatări sigure.

51. În termeni largi, trebuie sprijinite sursele regenerabile de energie, însă acestea nu pot acoperi întreaga nevoie de energie a României la prețuri acceptabile. Deja la nivel european avem prețuri la energie mult mai ridicate decât pe alte continente. Dacă ne dorim ca industria europeană să rămână competitivă trebuie să găsim un echilibru între folosirea surselor regenerabile de energie şi celelalte surse.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: