PRESEDINTELE SENATULUI CALIN POPESCU TARICEANU A DECLARAT CA” RAMANE CU SUFLETUL IN PNL”,MENTIONAND CA A INFIINTAT PLATFORMA ECONOMICA LIBERALA!

29 mart.

Președintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu afirmă în scrisoarea adresată președintelui liberalilor, Crin Antonescu, că „rămâne cu sufletul în PNL”, arătând că a decis să nu mai înființeze un partid, ci Platforma Economică Liberală.

 

„Decizia mea de a renunța la calitatea de membru al PNL nu a însemnat o trădare a adevăratului PNL și nicio o abandonare a principiilor și valorilor liberale. (…) Rămân cu sufletul în PNL, dar am simțit nevoia să mă îndepărtez de conducerea în care nu mă regăsesc”, spune Tăriceanu, în scrisoarea postată pe Facebook.

El precizează că în urma consultărilor cu colegii liberali, dar și cu susținători ai Partidului Național Liberal și ai liberalismului a ajuns la concluzia că înființarea unui partid nu ar fi oportună, motivând că o nouă formațiune ar produce un nou conflict la nivelul celor care îmbrățișează valorile liberale și nici nu vrea să pericliteze șansele PNL la europarlamentare.

„Alături de un grup de susținători am înființat Platforma Economică Liberală, o structură de care PNL are nevoie dacă vrea să revină la guvernare”, arată Tăriceanu, indicând că această platformă are drept scop promovarea unui program economic pentru dezvoltarea României și că în perioada următoare va demara o campanie de promovare a acesteia.

În scrisoare, Tăriceanu îi adresează o serie de critici lui Antonescu. Astfel, el spune că evoluțiile din ultima perioadă au dus PNL într-o ipostază nedemnă de prestigiul, istoria și demnitatea sa, partidul fiind văzut ca unul caracterizat de conflicte și bătălii pentru putere.

„Toate aceste lucruri au legătură directă cu modul în care ați ales să conduceți destinul partidului. Astfel, tot mai mulți liberali, dar și din cetățenii acestei țări, au putut observa cum ați transformat revoluția ‘bunului simț’ în ‘dictatura bunului plac'”, afirmă fostul președinte al PNL.

 

El susține că libertatea de exprimare în PNL a început să fie deficitară, că la nivelul partidului s-a creat o atmosferă de revanșardă și de vendetă.

„Ați ales să conduceți partidul prin activități canibalistice, devorând orice încercare care venea în contradicție cu opinia dvs.”, notează Tăriceanu.

Senatorul mai spune că Antonescu a promovat „tot felul de non-valori” și că proiectele esențiale pentru stat pot fi implementate numai de la guvernare, nu din Opoziție.

„Ați devenit un simbol al stagnării și al scandalurilor interminabile prin intermediul celor care i-ați promovat”, afirmă el, adăugând că acțiunile din ultima perioadă au făcut ca PNL să fie un partid izolat pe scena politică.

De asemenea, Tăriceanu mai susține că Antonescu nu are o viziune în calitate de candidat la prezidențiale.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: