LUCIFER TRAIAN BASESCU,DOMENIUL IT SI MARATONUL DE LA BRASOV „ENTREPRENEURSHIP 2014”!

30 mart.

România este capabilă să-și valorifice resursa de inteligență pe care o are în domeniul IT și să devină un campion al modernizării în acest domeniu, a afirmat președintele Traian Băsescu, sâmbătă, la Brașov.

 

„Eu văd România capabilă să-și valorifice resursa de inteligență pe care o au generațiile tinere și să ajungă unul din campionii modernizării. Nu sunt dintre aceia care spun că România poate să devină peste noapte a șaptea putere economică a Uniunii Europene, este greu, încă avem un PIB mult prea mic, dar putem foarte bine să devenim campioni în acest domeniu”, a spus președintele, în discursul ținut la gala de premiere a concursului „Entrepreneurship 2014”, desfășurată la Universitatea „Transilvania” din Brașov.

El a făcut un apel către toate instituțiile statului, în mod deosebit către mediul universitar, să acceseze fondurile de la Uniunea Europeană, pentru a pune în valoare talentul studenților în domeniul informatic.

„Valorificarea acestei inteligențe și a avantajelor pe care le avem necesită și ceva bani. (…) Dincolo de ce poate pune la dispoziție o firmă sau alta, sunt bani europeni care pot fi utilizați pentru valorificarea acestui tip de inteligență românească”, a explicat Băsescu.

 

În opinia sa, România are o serie de atuuri pentru o dezvoltare rapidă a sectorului IT, inclusiv atracția pe care computerele o exercită asupra oamenilor.

„Avem toate ingredientele șansei de a valorifica inteligența românească. Avem un sistem internet care este unul dintre cele mai performante (…), avem un sistem fiscal pentru companiile IT favorabil și avem cel mai important lucru, inteligență. Inteligență și plăcerea tinerilor români de a se afla în fața unui calculator. Sunt sigur că 90% dintre români, dacă le pui în față o sapă și un calculator, vor prefera să se așeze în fața calculatorului, ceea ce înseamnă că ne îndreptăm către o muncă intelectuală, către valorificarea inteligenței și mai puțin către dat cu sapa. (…) Slavă domnului că avem 10% care se îndreaptă și către dat cu sapa”, a declarat Băsescu.

Președintele Traian Băsescu a participat la festivitatea de premiere a maratonului de programare „Entrepreneurship 2014”. În cadrul competiției, 10 echipe de studenți din București, Brașov, Cluj, Constanța și Timișoara au dezvoltat, timp de 24 de ore, aplicații Android cu utilitate socială.

Pe primul loc s-a clasat o echipă care a dezvoltat aplicația „Live rescue”, care permite oamenilor cu pregătire în domeniu să intervină la urgențe medicale raportate în apropierea lor.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: