FOSTUL PREMIER ADRIAN NASTASE IN FATA INSTANTEI,SOLICITA CONTOPIREA PEDEPSELOR IN DOSARELE POLITICE,TROFEUL CALITATII SI ZAMBACCIAN!

31 mart.

Năstase în faţa instanţei. Solicită contopirea pedepselor în dosarele Trofeul calităţii şi Zambaccian

 
adrian_nastase

Tribunalul Bucuresti va judeca, luni, cererea prin care fostul premier Adrian Nastase solicita contopirea pedepselor pe care le-a primit în dosarele ‘Trofeul calitatii’ si ‘Zambaccian’.

Este al treilea termen în acest proces, ultimele doua fiind amânate deoarece Înalta Curte de Casatie si Justitie (ÎCCJ) nu a motivat înca decizia prin care l-a condamnat pe Adrian Nastase la patru ani de închisoare în dosarul ‘Zambaccian’.

Recent, Adrian Nastase a publicat pe blog un articol intitulat ‘Noutati de la Jilava’, în care se întreaba de ce judecatorii de la ÎCCJ nu respecta termenul de 30 de zile din noul Cod de procedura penala pentru a motiva sentinta din dosarul ‘Zambaccian’.

Adrian Nastase a fost condamnat pe 6 ianuarie de Înalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mita în dosarul ‘Zambaccian’. De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul ‘Trofeul calitatii’, din care a efectuat opt luni de detentie, fiind eliberat conditionat. Prin contopirea celor doua pedepse si daca nu se aplica un spor de pedeapsa, Adrian Nastase va putea solicita din nou eliberarea conditionata, cel mai probabil tot dupa opt luni de închisoare.

În dosarul ‘Zambaccian’, Adrian Nastase a fost acuzat ca a primit de la fostul sef al ISC Irina Jianu, în perioada 2002-2004, în mod direct si prin intermediul sotiei sale, Dana Nastase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 600.000 de euro, constând în bunuri importate din China si contravaloarea unor lucrari efectuate la imobilele din localitatea Cornu si Bucuresti.

În dosarul ‘Trofeul calitatii’, Adrian Nastase a fost acuzat ca în anul 2004 s-ar fi folosit de ”influenta sau autoritatea functiei de presedinte al unui partid” pentru organizarea unui simpozion intitulat ‘Trofeul calitatii în constructii’ cu scopul strângerii unor sume de bani destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, la care urma sa participe.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: