RAZBUNAREA LUI TRAIAN BASESCU NU ARE LIMITE.TRIBUNALUL BUCURESTI A AMANAT LUNI,PENTRU 28 APRILIE 2014,JUDECAREA CERERII PRIN CARE DETINUTUL POLITIC ADRIAN NASTASE,FOST PREMIER AL ROMANIEI CARE A AVUT UN ROL IMPORTANT IN ADERAREA TARII LA NATO,SOLICITA CONTOPIREA PEDEPSELOR PRIMITE IN DOSARUL ” ZAMBACCIAN”SI „TROFEUL CALITATII”!

31 mart.

Tribunalul București (TB) a amânat luni, pentru 28 aprilie, judecarea cererii prin care fostul premier Adrian Năstase solicită contopirea pedepselor primite în dosarul „Zambaccian” și „Trofeul calității”.

 

Este pentru a treia oară când acest proces se amână pentru același motiv, și anume, că Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) nu a motivat decizia în dosarul „Zambaccian”.

Judecătorul de la TB care se ocupă de acest caz a decis luni să-i trimită președintelui ÎCCJ, Lidia Stanciu, o adresă prin care să i se solicite să comunice de ce nu a fost acea motivare redactată și să fie trimisă la tribunal decizia în original.

Prezent la proces, fiul fostului premier, Andrei Năstase, și-a exprimat încă o dată nemulțumirea față de amânarea procesului.

 

„Faptul că de trei luni de zile această hotărâre nu este redactată, tatăl meu fiind adus aici de mai multe ori inutil, arată că nu mai este vorba de dreptate, ci de nedreptate”, a declarat Andrei Năstase la ieșirea din sala de judecată.

El speră ca tatăl său să fie eliberat până în vară, dezvăluind faptul că Adrian Năstase scrie în detenție „o lucrare științifică destul de interesantă”.

Adrian Năstase a fost condamnat pe 6 ianuarie de Înalta Curte de Casație și Justiție la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în dosarul „Zambaccian”. De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calității”, din care a efectuat opt luni de detenție, fiind eliberat condiționat. Prin contopirea celor două pedepse și dacă nu se aplică un spor de pedeapsă, Adrian Năstase va putea solicita din nou eliberarea condiționată, cel mai probabil tot după opt luni de închisoare.

În dosarul „Zambaccian”, Adrian Năstase a fost acuzat că a primit de la fostul șef al ISC Irina Jianu, în perioada 2002-2004, în mod direct și prin intermediul soției sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 600.000 de euro, constând în bunuri importate din China și contravaloarea unor lucrări efectuate la imobilele din localitatea Cornu și București.

În dosarul „Trofeul calității”, Adrian Năstase a fost acuzat că în anul 2004 s-ar fi folosit de ”influența sau autoritatea funcției de președinte al unui partid” pentru organizarea unui simpozion intitulat „Trofeul calității în construcții” cu scopul strângerii unor sume de bani destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, la care urma să participe.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: