LA FESTIVITATEA OMAGIALA DE IMPLINIRE A 10 ANI DE LA ADERAREA ROMANIEI LA NATO SI A 65 DE ANI DE LA INFIINTAREA NATO,TRAIAN BASESCU SI-O DAT „ARAMA „PE FATA,CITANDU-SE DIN EL:”AMESTECUL DE LACOMIE SI INCOMPETENTA DE CARE ROMANIA SUFERA POATE PUNE IN PERICOL TARA!”

1 apr.

10 ani de la aderarea României la NATO: Băsescu nu a dat mâna cu Tăriceanu şi l-a ignorat pe Ponta 418
Foto: captura Antena 3

 

Senatul şi Camera Deputaţilor au început, marţi, şedinţa solemnă consacrată aniversării a 10 ani de la aderarea României la NATO, la şedinţă fiind prezent preşedintele Traian Băsescu, foştii şefi ai statului Emil Constantinescu şi Ion Iliescu, precum şi principesa Margareta, dar şi foşti premieri.
 
Preşedintele Băsescu are un loc rezervat în faţa prezidiului, iar foştii şefi de stat şi foşti alţi oficiali implicaţi în aderarea la NATO sunt aşezaţi de o parte şi de alta a prezidiului. Premierul Victor Ponta stă în sală, în banca parlamentarilor.

Traian Băsescu nu a dat mână cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi s-a ignorat cu premierul Victor Ponta.

 

La şedinţă participă numeroşi foşti şi actuali oficiali, precum şi reprezentanţi ai Armatei şi membri ai corpului diplomatic.
 
Şedinţa solemnă a început cu intonarea imnului de stat şi a fost ţinut un moment de reculegere în memoria militarilor români care au murit în teatrele de operaţii.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta vor ţine discursuri în plenul comun, după ce ieri s-au atacat reciproc pe acest subiect.

Blaga: Fără intrarea în NATO, aderarea la UE nu ar fi fost posibilă
 
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată aniversării a zece ani de la aderarea la NATO, că fără această aderare nu ar fi fost posibilă nici intrarea în UE, care s-a petrecut în 2007.
 
„Prin aderarea la NATO, România s-a întors acasă, alături de marile democraţii occidentale. Locul României este unul singur: în Vest, acolo unde e democraţie, libertate, respectarea drepturilor omului, şansa prosperităţii. De acolo a fost ruptă brutal de dictatura comunistă. Aveam să facem următorul pas prin aderarea în 2007 la UE, însă fără intrarea în NATO aderarea la UE nu ar fi fost posibilă”, a spus Blaga.
 
El a arătat că aderarea la NATO şi apoi la UE a oferit României două mari oportunităţi, respectiv recuperarea rapidă a decalajelor de dezvoltare şi nivel de trai şi jucarea unui rol activ în parteneriate din care face parte.
 
Blaga a arătat, pe de altă parte, că, aşa cum merg lucrurile azi, România riscă să rămână o ţară marginală în UE şi a precizat că este necesară accelerarea dezvoltării economice.
 

Antonescu: Aderarea României la NATO, cea mai mare reuşită diplomatică şi istorică
 
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, în plenul Parlamentului, că apartenenţa României la NATO este „probabil cea mai mare reuşită diplomatică şi istorică” a ţării noastre şi a mulţumit Armatei, cetăţenilor români, dar şi Regelui Mihai I şi fostului preşedinte Emil Constantinescu.
 
„În numele PNL, vreau să mulţumesc tuturor acelor personalităţi publice, oameni politici, lideri politici, membri ai guvernelor, parlamentari, diplomaţi care au lucrat pentru ca această şansă istorică extraordinară să fie realitate. Nu-i putem, probabil, şi dacă vrem, numi pe toţi, dar voi numi azi doi oameni, pentru că mi se pare că încă şi în această privinţă trebuie să le fie făcută dreptate. Mulţumesc, în numele PNL, Majestăţii Sale Regele Mihai I. Mulţumesc, în numele PNL, domnului preşedinte Emil Constantinescu”, a spus Antonescu, în aplauzele celor prezenţi.

El a arătat că aceştia nu sunt singurii care şi-au asumat decizii curajoase. „Nu sunt singurii care au lucrat şi care şi-au asumat decizii curajoase în cazul preşedintelui Constantinescu, dar sunt poate oamenii ale căror merite au fost, până acum cel puţin, cel mai adesea trecute în umbră”, a adăugat Crin Antonescu.

 
Liderul PNL a spus, la şedinţa solemnă a Parlamentului consacrată împlinirii a 10 ani de la aderarea României la NATO, că „apartenenţa ţării noastre la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord este probabil cea mai mare reuşită diplomatică şi istorică” a ţării noastre şi este „o şansă uriaşă” pentru viitorul optimist al României.

Ponta, în faţa lui Băsescu: În 2014, toate taxele ar trebui reduse

Premierul Ponta a cerut Parlamentului să susţină majorarea bugetului Apărării, adăugând, în faţa preşedintelui Băsescu, în contextul disputei privind acciza la carburanţi, că majorarea nu este pentru anul electoral 2014, când se cere reducerea tuturor taxelor, un „miracol nedescoperit de cineva”.
 
Ponta a arătat, la şedinţa solemnă privind 10 ani de la aderarea la NATO, că, în ultimii trei ani, Guvernul a încercat să răspundă, atât cât a fost posibil, necesităţilor financiare ale Armatei, bugetul Ministerului Apărării crescând de la echivalentul a 1,12% din PIB în 2012 la 1,38% în 2013 şi la 1,42% în 2014.
 
„Vreau doar să fac un apel cu această ocazie către membrii Parlamentului – sigur, nu în acest an electoral în care important este să scădem toate taxele şi să dăm mai mulţi bani, un miracol pe care nu cred că l-a descoperit cineva- dar fac un apel către membrii Parlamentului ca, pentru anii 2015, 2016 şi 2017, să susţinem împreună, fără niciun fel de acces de populism sau demagogie, măsura prin care, prin bugetul alocat Ministerului Apărării, creşterea cu 0,2% din PIB anual să ne aducă la acel nivel de 2% pe care cu siguranţă ni-l dorim”, a spus Ponta.

Declaraţia lui Ponta vine după ce el şi preşedintele Traian Băsescu au avut o dispută în aceste zile privind introducerea, din aprilie, a accizei de 7 cenţi la carburant. 

Băsescu: Amestecul de lăcomie şi incompetenţă de care România suferă poate pune în pericol ţara

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, marţi, în plenul reunit al Parlamentului, că „amestecul de lăcomie şi incompetenţă de care România suferă”, pe fondul situaţiei internaţionale actuale, „poate pune în pericol ţara”.

Şeful statului a precizat că responsabilitatea oamenilor politici este foarte mare, adăugând: „De acum încolo va trebui să facem ce trebuie, şi nu ce putem”. 
 
„Dacă până acum costul guvernării, prin deficite, o reprezenta diluarea modernizării şi scăderea nivelului de trai, odată cu evenimentele din Ucraina, proasta guvernare poate pune în pericol stabilitatea ţării. Prin corupţie, prin incompetenţă, prin minciună, prin politizare sau prin deprofesionalizare, putem pune în pericol România, mai mult decât orice altă ameninţare”, a declarat şeful statului. 
 
Preşedintele a spus că este obligaţia comună a tuturor „să conlucreze la binele naţiunii”, inclusiv la consolidarea capacităţii ei de apărare. 

Victor Ponta a lipsit ieri de la ceremonia organizată la Cotroceni, pe motiv că Băsescu nu are ce sărbători din moment ce nu a avut niciun merit la aderare, în urmă cu zece ani.
 

 

La 29 martie 2004 România a depus la Washington instrumentele de aderare la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, iar în 2 aprilie tricolorul a fost ridicat la Cartierul General NATO de la Bruxelles. 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: