THE JERUSLAEM POST : PREMIERUL ROMAN VICTOR PONTA S-A INTALNIT DUMINICA DIMINEATA ,LA IERUSALIM ,CU PRESEDINTELE ISRAELULUI SHIMON PERES!

6 apr.

Premierul român, Victor Ponta, s-a întâlnit duminică dimineața, la Ierusalim, cu președintele Israelului, Shimon Peres, informează The Jerusalem Post în ediția online.

 

Victor Ponta, aflat într-o vizită semi-privată în Israel, s-a întâlnit cu președintele israelian la reședința acestuia din Ierusalim, chiar înainte de plecarea președintelui Peres într-o vizită de stat în China, scrie sursa citată.

Premierul Ponta, în vârstă de 41 de ani și aflat în funcție de doi ani, i-a spus președintelui Peres că peste tot în Europa o nouă generație tânără de lideri politici preia controlul și aduce o nouă dinamică în țările respective. 

Referitor la tulburările din Ucraina și la un anumit grad de instabilitate în regiune, Ponta i-a transmis lui Peres că România este în siguranță, cu o economie sănătoasă și într-o poziție bună din punct de vedere politic și diplomatic în calitate de membru al NATO și al Uniunii Europene. Ea are, de asemenea, o relație specială cu Statele Unite.

Victor Ponta a amintit că l-a întâlnit ultima dată pe Peres în 2004. La acea vreme, el era un politician foarte tânăr, iar Peres i-a dat un sfat foarte bun, a spus el.

Ziarul notează că Victor Ponta este avocat de profesie și domeniul său de expertiză este dreptul penal, despre care a scris pe larg. Este, de asemenea, un fost star al baschetului.

Referindu-se la relațiile României cu Israelul, premierul Ponta a subliniat că România are o atitudine foarte pozitivă față de Israel. ‘Puteți conta pe noi pentru parteneriat’, a afirmat el, adăugând că va reveni curând în Israel într-o vizită oficială și va aduce o delegație mare, ai cărei membri vor discuta o varietate de acorduri cu omologii lor israelieni.

Shimon Peres a remarcat că Israelul are o relație unică cu România, care a fost singura țară din blocul comunist care nu a rupt relațiile în 1967 și a cărei comunitate evreiască a rămas activă chiar și sub conducerea comunistă.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: