TAMAS GAUDI -NAGY,DELEGATUL MAGHIAR AL PARTIDULUI FASCIST JOBBIK A FACUT SCANDAL LA PCE: „CRIMEEA ESTE A RUSIEI,TRANSCARPATIA ESTE A UNGARIEI!”

10 apr.

Partidul maghiar Jobbik face scandal la APCE: "Crimeea aparţine Rusiei şi Transcarpatia Ungariei!" 479

Tamas Gaudi-Nagy (foto), delegatul maghiar a făcut front comun cu reprezentanţii delegaţiei ruse la şedinţa Adunării Parlamentare a Consiliului European (APCE), recent desfăşurată la Strasbourg. Trimisul Budapestei, membru al partidului Jobbik, a remarcat că în Ucraina acţionează acum „forţe ascunse”, care încearcă să preia puterea regională.

El a mai spus că Ucraina este un „stat creat artificial”, în componenţa căruia intră Transcarpatia, teritoriu care timp de mai mulţi ani a aparţinut Ungariei.
În plus, reprezentantul Ungariei a făcut referire la problemele cu care se confruntă ruşii din Transcarpatia, pe care „nimeni nu îi recunoaşte în Ucraina”, transmite UNIAN.

Discursul lui Nagy a fost întrerupt de mai multe ori, fiindu-i închis microfonul.

„Transcarpatia ar trebui să revină Ungariei, pentru că aparţine Ungariei, conform dreptului internaţional” , a declarat reprezentantul maghiar la APCE, îmbrăcat într-un tricou pe care era imprimat mesajul „Crimeea aparţine Rusiei, iar Transcarpatia Ungariei”.

Mai mulţi membri ai Consiliului Europei şi-au exprimat regretul faţă de poziţia maghiarului şi spun că în sala APCE nu ar trebui să răsune astfel de „declaraţii cu puternic iz naţionalist”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: