PREMIERUL VIKTOTR ORBAN ARUNCA IN ARE UNIUNEA EUROPEANA DUPA MODELUL RUSESC!

13 apr.

Viktor-Orban

Nu știu de ce popularii europenii mai critică Rusia dacă îi permit Ungariei să folosească aceleași mijloace pentru a crea instabilitate în Europa. Rezoluția Adunării Parlamentare a Consiliului Europei prin care este recomandată autonomia teritorială ca soluție pentru minorități a fost inițiată de maghiarul Ferenc Kalmár, aparținând popularilor europeni. O rezoluție folosită imediat de UDMR ca bază pentru legea autonomiei teritoriale cu care tot amenință România. Dacă ne uităm însă la Europa, o să găsim în fiecare țară suficiente minorități ca să facem toate statele praf și pulbere, împărțindu-le până nu o să le mai găsim pe hartă. Ungaria forțează însă nota pentru a transforma întreaga Europă într-o Crimee în care statele să-și tragă teritoriile de sub picioare între ele pe motivul protecției minorităților. Totul pentru ca Ungaria să poată emite pretenții asupra unor zone locuite de etnici maghiari în Ucraina, Serbia, Slovacia și, nu în ultimul rând, în România.

Iar Europa, altfel foarte supărată pe Rusia, stă și aplaudă felul în care Ungaria aprinde butoiul cu pulbere al autonomiilor teritoriale. Sprijinul total pe care popularii europeni îl acordă Budapestei și admirația lor pentru reușita lui Viktator reprezintă tot atâtea încurajări ale agresivității necontenite ale acestui stat mic, dar arțăgos, care a devenit Ungaria condusă de Orban.

Ungaria forțează însă nota pentru a transforma întreaga Europă într-o Crimee în care statele să-și tragă teritoriile de sub picioare între ele pe motivul protecției minorităților. Totul pentru ca Ungaria să poată emite pretenții asupra unor zone locuite de etnici maghiari în Ucraina, Serbia, Slovacia și, nu în ultimul rând, în România.

Și uite așa, în loc să se îndrepte spre coeziune, Europa o ia din nou spre enclavizare. Un singur măr putred, cum este Ungaria, a fost în stare să pună sub semnul întrebării toată evoluția statului modern, sub privirile încurajatoare ale popularilor europeni care poate speră, astfel, să slăbească statele naționale ca să-și poată impune mai ușor politica federativă europeană. State naționale mai slabe înseamnă un control mai ușor din afară, acesta să fie motivul pentru care popularii îl caută în coarne pe Orban, în ciuda extremismului său afișat și indiscutabil? Popularii își doresc, probabil, un supercentru la Bruxelles, care e mai lesne de obținut dacă fac șvaițer statele naționale. Vor avea o surpriză. Cel puțin în cazul României, presiunea externă pentru autonomia unei părți din Transilvania care să intre apoi sub protectoratul Ungariei va trezi la viață cele mai autentice sentimente naționale și un spirit al unității românilor așa cum numai în fața primejdiei se poate coagula. 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: