„STRIGOIUL”ROMANIEI ,TRAIAN BASESCU A REFUZAT SA COMENTEZE LISTELE FALSE ALE PARTIDULUI DE „MOROI” ,CONDUS DE LENUTA DI’PLESCOI!

27 apr.

Președintele Traian Băsescu a refuzat duminică să comenteze sesizarea Parchetului General de către Guvern cu privire la posibile infracțiuni săvârșite în cazul petiției colective depuse de Partidul Mișcarea Populară privind acciza pe carburanți, rezumându-se doar a afirma, ironic, că probabil și semnătura sa de pe acest document este falsă.

 

”O fi fost falsă și semnătură mea, ce să zic?”, a declarat Băsescu, după ce a participat la o dezbatere organizată de Fundația Mișcarea Populară.
Corpul de control al prim-ministrului va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la posibile infracțiuni săvârșite în cazul petiției colective depuse la Guvern de Partidul Mișcarea Populară prin deputatul Daniel Geantă, informează Biroul de presă al Executivului.

În urma documentării efectuate de Corpul de control al premierului, din dispoziția prim-ministrului, a rezultat o notă de informare în care se arată că petiția colectivă „PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ STRÂNGE SEMNĂTURI ÎMPOTRIVA SCUMPIRII BENZINEI ȘI MOTORINEI. SEMNEAZĂ Șl TU!” nu conține „300.000 de semnături” cum s-a afirmat de inițiatorii demersului și că „numărul total de rubrici cu ‘semnături’ din petiția colectivă, inclusiv cele inexacte sau incomplete, este de 213.983”.

Inspectorii guvernamentali au constatat că „sesizarea numărului de 206.251 persoane înscrise în listele cu antetul Partidului Mișcarea Populară doar cu nume, prenume și localitatea de domiciliu sau de reședință, fără alte date de natură a permite identificarea, nu poate fi luată în considerare”.

In concluziile notei de informare inspectorii guvernamentali au mai reținut că „doar în cazul unui număr de 3.468 de rubrici cu ‘semnături’ au fost menționate date de natură a permite identificarea petiționarilor”.

„Din numărul total de 3.468 persoane la care au fost menționate date de natură a permite identificarea acestora au fost identificate 2.748 persoane, acestea putând fi considerate petiționari conform prevederilor legale dacă au semnat, în realitate, petiția colectivă inițiată și susținută de Partidul Mișcarea Populară. Un număr de 255 persoane au fost înscrise în listele cu ‘semnături’ cu acte de identitate care aparțin, în realitate, altor persoane. Au fost identificate 12 (douăsprezece) situații în care ‘semnatarii’ petiției colective inițiată și susținută de Partidul Mișcarea Populară decedaseră anterior datei de întocmire a listelor”, se precizează în documentul Corpului de control al prim-ministrului.

Cât privește prezența pe listele de semnături de susținerea a petiției a unor persoane decedate, Corpul de control a constatat că „au fost utilizate date de identitate neadevărate care nu erau în concordanță cu situația la zi a titularilor și, în mod evident, în absența ‘semnatarilor’ listelor (decedați de mai mulți ani)”.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: