SECTIA PENTRU JUDECATORI A CSM A INCUVIINTAT MARTI,RETINEREA SI ARESTAREA PREVENTIVA A MAGISTRATULUI STAN MUSTATA DE LA CAB,LA SOLICITAREA DNA,PENTRU FAPTE DE CORUPTIE!

29 apr.

 

 

 

După aproape patru ore de audieri, judecătorul a declarat  că procurorii l-au pus sub învinuire. El a mai susţinut, de asemenea, că probele anchetatorilor nu sunt concludente şi nici suficiente pentru formularea unor acuzaţii.

Acesta a admis că pe parcursul audierilor a fost emoţionat şi că la dosar există înregistrări ambientale, făcute de anchetatori, ale unor discuţii purtate cu un prieten. Acest prieten, spun procurorii, s-ar fi întâlnit cu un prieten al lui Dan Voiculescu, pentru a fi dată o soluţie favorabilă în dosarul ICA. Judecătorul neagă acuzaţiile, el afirmând că el şi „Boraci Ioan” nu au vorbit vreodată despre chestiuni precum intervenţii în dosare sau primirea unor bani ori bunuri.

Stan Mustață, unul dintre magistrații din completul de la Curtea de Apel Bucureşti care judecă dosarul ICA, în care este acuzat Dan Voiculescu, a fost ridicat, marți, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), pentru luare de mită.

Suspectat de fapte de corupție, într-un dosar de luare de mită, judecătorul a fost luat marți dimineață de procurorii DNA cu mandat de aducere chiar de la sediul Curții de Apel București.

Magistratul  a refuzat inițial să judece dosarul fraudării ICA,  numele fiind menţionat în referatul DNA de arestare a judecătoarei Veronica Cîrstoiu, care ar fi luat mită peste 600.000 de euro pentru a-l elibera din închisoare pe Dinel Staicu.
 Stan Mustaţă trebuia să judece, marţi, împreună cu un alt magistrat, apelurile formulate în dosarul  privind modul de privatizare a Institutului de Cercetări Alimentare.

La termenul din 8 aprilie, judecătorul Stan Mustaţă a formulat o cerere de abţinere. Judecătorul arăta că, în urma unor materiale de presă „neadevărate”, în care se relatează presupuse interese ale sale în acest dosar, formulează cererea de abţinere, pentru eliminarea oricăror dubii sau suspiciuni. Cererea a fost respinsă, astfel că Stan Mustaţă a continuat să judece acest dosar.

Pe 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani. Instanţa a constatat că a fost împlinit termenul de prescripţie specială şi a dispus încetarea procesului penal pentru cealaltă infracţiune de care a fost acuzat Dan Voiculescu de către procurorii DNA.

Gheorghe Mencinicopschi, fostul ministru Sorin Pantiş, Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Vlad Săvulescu şi Flavius Adrian Pop au fost condamnaţi la şase ani de închisoare cu executare. Instanţa a mai dispus condamnarea la câte cinci ani de închisoare cu executare a lui Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Grigore Marinescu şi Vica Ene.

În cazul lui Marian Gheorghe Domnişoru, instanţa a dispus încetarea procesul penal, constatând că acesta a decedat în cursul procesului penal.

Sentinţa a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va da o decizie definitivă în acest dosar.

Dan Voiculescu şi alte 12 persoane au fost trimişi în judecată în acest dosar la începutul lunii decembrie 2008. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat, marţi, reţinerea şi arestarea preventivă a magistratului Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, la solicitarea DNA, care îl cercetează pentru fapte de corupţie.

Procurorii anticorupţie au cerut, marţi, avizul Consiliului Superior al Magistraturii pentru reţinerea judecătorul Stan Mustaţă, de la Currtea de Apel Bucureşti, ridicat şi dus la audieri pentru fapte de corupţie, au declarat surse din DNA.

În jurul orei 13:00, DNA a anunţat că a început urmărirea penală pe numele judecătorului Stan Mustaţă şi a altor 5 persoane, între care un grefier.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: