VICEPRESEDINTELE PSD ,DAN SOVA ATAC DUR LA TRAIAN BASESCU:” A FOST DEGEABA 7 ANI MINISTRU AL TRANSPORTURILOR!,A STIUT DOAR SA FURE!”

29 apr.

dan-sova

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a raspuns criticilor formulate de presedintele Traian Basescu privind constructia de autostrazi si a prezentat proiecte ale CNADNR din perioada 2013 – 2015, afirmând ca seful statului a fost degeaba ministru al Transporturilor timp de sapte ani.

“Pentru domnul presedinte Traian Basescu, nu pentru linistea domniei sale, ci pentru ca sa nu mai minta, 247,72 kilometri sunt licitati anul trecut. Tot pentru domnul presedinte Basescu, ca a fost sapte ani degeaba ministru al Transporturilor, si sper sa consemnati exact, cei mai multi kilometri de autostrada au fost licitati într-un an în 2013 si dupa noi, cei mai multi au fost licitati în anul 2011 – 110 kilometri. Asta este ierarhia numarului de kilometri licitati vreodata de catre CNADNR. În 2011, cei mai multi în timpul doamnei Boagiu (Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor – n.r.), 110 kilometri, si licitatia condusa de domnia sa în 2011 ne-a adus suspendarea AM POST în aprilie 2012″, a spus Sova, potrivit mediafax.ro.

Presedintele Traian Basescu a criticat, duminica, la o dezbatere organizata de Fundatia Miscarea Populara, faptul ca au fost oprite lucrari la autostrazi si “nu s-a pus nimic în locul lor”, el adaugând: “S-au oprit lucrari si nu se gaseste contractul Bechtel. Se ascunde bine contractul Bechtel”.

Seful statului a spus ca din 2012, luna mai, de când acest guvern se afla la putere, nu a semnat niciun nou contract, nu a organizat nicio noua licitatie pentru noi proiecte.

“Singurele contracte care s-au semnat au fost cele licitate în timpul Guvernului Boc si care au fost în instanta si, odata pronuntarile facute, s-au mai semnat, anul acesta, niste contracte. S-au oprit lucrari, fie la Autostrada Transilvania, fie la tronsonul Nadlac – Arad, dar nu s-a pus nimic în locul lor. Sigur, s-au oprit lucrari si nu se gaseste contractul Bechtel. Se ascunde bine contractul Bechtel, însa asta este ceea ce ne lipseste: capacitatea de a genera proiecte, când avem banii pusi pe masa de Uniunea Europeana, iar lipsa de capacitate de a genera proiecte nu face decât sa adânceasca acel deficit de la fondul de pensii, pentru ca a utiliza banii europeni înseamna a crea locuri de munca”, a spus presedintele.

Sova a catalogat afirmatiile presedintelui drept electorale si a spus ca dincolo de contradictia politicianista, “cele mai importante sunt cifrele”.

Ministrul a afirmat ca anul trecut au fost finalizate licitatiile pentru Nadlac – Arad lotul 1, Timisoara – Lugoj lotul 2, Lugoj – Deva (loturile 2,3 si 4), Sebes – Turda (loturile 1-4) si Comarnic – Brasov, pentru primele trei autostrazi fiind si dat ordinul de începere al lucrarilor.

“Pâna la sfârsitul anului 2015, CNADNR are programati sa finalizeze licitarea de lucrari pentru tot ceea ce va fi finantat din alocarea financiara 2014- 2020, respectiv 3,5 miliarde euro – fond de coeziune, 1,6 miliarde euro – fondul de dezvoltare regionala”, a spus Sova.

În 2014, CNADNR va licita 375,38 kilometri de autostrada si va avea în executie 651 de kilometri, urmând ca anul viitor sa fie în derulare lucrari pentru 1.428 de kilometri, potrivit sursei citate.

“Poate domnul presedinte Basescu o sa citeasca si aceste informatii si o sa le spuna si fostilor ministri ca sa stie cum ar fi trebuit facute lucrurile”, a mai spus ministrul Transporturilor.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: