DEMISUL PENAL AL ROMANIEI,IPOCRITUL TRAIAN BASESCU SI „LIPSA LOCURILOR DE MUNCA!”,BASESCULE CE-AI FACUT IN ACESTI ZECE ANI DE DOMNIE,AI DISTRUS TINERII PE CARE I-AI TRIMIS SA MUNCEASCA PESTE HOTARE!,RUSINE!

30 apr.

Marea problemă a României este lipsa locurilor de muncă, a declarat, miercuri, la Roman, președintele Traian Băsescu.

 

Șeful statului a participat la inaugurarea fabricii de perne pentru airbaguri, o investiție a companiei americane TRW.

‘Vreau să știți că nu candidez, nu sunt în campanie. Motivul pentru care am venit este că fabrica dumneavoastră este model pentru ceea ce trebuie României. Mulțumesc și dumneavoastră și vicepreședintelui TRW, care a decis să-și extindă afacerile în România. Deschiderea primăriei a făcut ca investiția să aibă loc aici. Marea problemă a României este lipsa locurilor de muncă.

La nivel național, nu avem un șomaj foarte mare comparativ cu alte țări din Uniunea Europeană. Avem 7,3 — 7,4 la sută șomaj, dar în rândurile tinerilor este 24 la sută, Deci cei care contribuie cel mai mult la șomaj, în ghilimele, sunt tinerii. Termină școlile și nu au o soluție, Această investiție și-a atins obiectivul, media de vârstă din fabrică este foarte mică’, a declarat președintele Traian Băsescu.

Președintele a adăugat că guvernele din perioada 2008—2011 au pus la dispoziția investitorilor circa 770 de milioane de euro prin schemele de ajutor.

‘De obicei spunem lucruri rele despre guverne, de asta sunt guverne să fie tocate. Dar investiția de aici este efect al unor politici din 2008 — 2011, prin schemele de ajutor. Din 13,5 milioane de dolari investite până în 2016, 4,7 milioane euro sunt bani de la statul român, nu pentru că statul român face cadouri sau este afacerist. Dar acei bani vor genera 28 milioane de euro la bugetul de stat din care 10,5 milioane doar la bugetul de pensii, prin CAS pe salarii.

Această schemă de ajutor nu este dedicată acestei fabrici. Din 2008 și până în 2013, guvernele României au pus la dispoziție ajutoare de stat de 770 milioane de euro din totalul unor investiții de 3,1 miliarde de euro. Asta a creat condițiile de creștere a exporturilor inclusiv în perioada de criză. Din cei 770 milioane de euro ajutoare de stat date investitorilor români și străini, s-au plătit doar 320 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că investițiile nu sunt terminate, iar potențialul industrial al României este în creștere. Prin neplata integrală a ajutoarelor de stat pe care Guvernul le-a aprobat, există resursă ca investițiile să crească și să se creeze locuri de muncă”, a spus Traian Băsescu

El a subliniat că principalul mesaj pe care vrea să îl transmită investitorilor este că pot avea încredere în România.

Președintele a adăugat că în mod cert se vor crea noi locuri de muncă, ‘și ușor ușor, după această criză năprasnică din 2009 — 2011, economia României va fi tot mai competitivă’.

‘Producția de aici va fi exportată în procent de 95 la sută și oameni modești sau cu foarte mulți bani vor avea viața apărată de munca dumneavoastră. Succes și vă asigur că, și după ce termin mandatul, voi privi cu atenție la această fabrică. Vă doresc să fiți o familie tânără, sănătoasă, performantă și care să se bucure de locul în care muncește’, a precizat Traian Băsescu.

După discurs, președintele României a asistat alături de muncitori la tăierea oficială a panglicii și, ulterior, s-a pozat cu cei prezenți.

La inaugurarea fabricii TRW din municipiul Roman au fost prezente, de asemenea, autoritățile locale și județene precum și deputatul de Roman, Elena Udrea.

Contractul dintre administrația locală și firma americană TRW a fost semnat în luna aprilie 2013 și, potrivit reprezentanților companiei, până în 2017 sunt prevăzute crearea a aproximativ 1.800 — 2.000 de locuri de muncă. La TRW au fost angajate deja circa 400 de persoane.

Compania TRW este liderul mondial în furnizarea echipamentelor de securitate pentru automobile.

La fabrica din Roman vor fi produse perne pentru air-baguri pentru cei mai importanți producători internaționali de autovehicule.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: