DEMISUL PENAL TRAIAN BASESCU SI „TRIBURILE DE DREAPTA!”

2 mai

Președintele Traian Băsescu a afirmat joi că partidele de dreapta trebuie să stabilească în cursul lunii iunie niște criterii pentru candidatul la alegerile prezidențiale, iar din iulie să indice „candidatul alianței”, punctând că, dacă i se va cere, se va implica în aceste discuții cu liderii partidelor.

 

„Este o glumă soluția: ‘Lasă, mergem fiecare și care intră în turul doi va fi susținut de toți ceilalți’. Nu este adevărat. Electoratul nu se va muta peste noapte. Parte din el se va muta, electoratul profund anti-PSD, dar o bună parte nu se va muta și atunci șansele de victorie ale candidatului dreptei se vor minimaliza”, a spus Băsescu la o emisiune B1 Tv, punctând că după europarlamentare partidele de dreapta trebuie să ia decizia de a avea un singur candidat la alegerile prezidențiale.
El a spus, întrebat dacă își va asuma rolul de coagulare, că va face acest lucru numai dacă va fi necesar.
„Eu cred că partidele nu vor prefera să fie tutelate și ar fi foarte bine să fie așa”, a explicat Băsescu.
Șeful statului a comentat și cu privire la o posibilă fuziune între PDL și PNL.
„Vasile Blaga, dacă va avea un eșec, dacă nu va realiza acei 20% la europarlamentare, va fi în stare să caute orice soluție pentru a se spăla de eșec. De asta l-a promovat atât de timpuriu pe candidatul Predoiu, ca să poată pune în spatele lui, acum vede că nu prea merge. Va căuta soluții din astea radicale, ca să dea o bombonică”, a spus șeful statului.
Președintele Băsescu a mai spus că pentru el „Blaga este o uriașă dezamăgire”.
„Eu sper să se trezească, știu care sunt, pentru că și la mine vin politicieni, cu o soluție sau alta, pe unii îi primesc, pe alții nu îi primesc, asta e viața”, a afirmat șeful statului.
Băsescu a precizat că „nu sunt puțini” cei pe care nu îi primește.
„Sunt unii care vin de dragul de a vorbi, și îi simt pentru că știu ce putere de a influența lucrurile are fiecare. Și mai sunt din ăștia cu inițiative”, a completat el.
Șeful statului a ținut să precizeze că, dacă va discuta vreodată serios pe această temă, a fuziunii, va discuta cu președinții partidelor de dreapta, dacă aceștia vor dori o discuție cu el.
„Dacă nu, mi-aș dori foarte mult ca ei să se strângă, să stabilească niște criterii în cursul lunii iunie, și din iulie să spună: ‘Acesta este candidatul alianței de dreapta'”, a mai declarat Traian Băsescu.
El a explicat că trebuie creat un mediu politic stânga-dreapta în România și a arătat că „fiecare crede că are candidatul care poate ajunge în turul doi”.
„Aici este problema. După europarlamentare se vor dumiri”, a mai spus Băsescu punctând că în funcție de procentele de la alegerile pentru Parlamentul European se va vedea capacitatea fiecărui partid de a aduce voturi.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: