MINISTRUL DE EXTERNE TITUS CORLATEAN INTALNIRI CU SENATORUL REPUBLICAN ,JOHN McCAIN SI RSPECTIV DAN COATS,COMITETUL DE INFORMATII!

2 mai

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a continuat, miercuri, seria întrevederilor cu membrii Congresului SUA, având întâlniri separate cu senatorii John McCain, Comitetul pentru Relații Externe din Senat și Comitetul pentru Forțele Armate și, respectiv Dan Coats, Comitetul pentru Informații.

 

Potrivit unui comunicat MAE transmis joi AGERPRES, în cadrul discuțiilor au fost abordate evoluțiile din cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, cu accent asupra cooperării în domeniul securității, precum și ”evoluțiile îngrijorătoare din Ucraina, inclusiv din perspectiva impactului acestora în planul stabilității și securității în regiunea Mării Negre și agendei Summit-ului NATO din Marea Britanie”.

”În cadrul întâlnirii, șeful diplomației române a evidențiat preocuparea țării noastre față de evoluțiile fluide din Ucraina care au un impact negativ asupra securității regionale și euro-atlantice, solicitând sprijinul activ al Senatului SUA pentru sporirea prezenței americane și a NATO în țara noastră, inclusiv prin consolidarea cooperării bilaterale circumscrise Parteneriatului Strategic. Șeful diplomației române a subliniat importanța acordării unei atenții sporite și pe termen lung de către SUA regiunii Mării Negre, în măsură să descurajeze orice alte inițiative de destabilizare”, precizează sursa citată.

Totodată, afirmă MAE, ministrul Corlățean a subliniat importanța solidarității comunității euro-atlantice în condamnarea încălcărilor flagrante ale dreptului internațional de către Federația Rusă și aplicării unor măsuri de răspuns ferme și eficiente, urmărind, în primul rând detensionarea situației de securitate din regiune. El a accentuat importanța acordării sprijinului politic și economic Ucrainei, dar și celorlalți parteneri estici, în special Republicii Moldova, menit să conducă la materializarea opțiunii și aspirațiilor europene liber exprimate.

Întrevederea a prilejuit și un schimb de vederi privind poziționarea NATO față de situația de securitate din Ucraina, inclusiv în perspectiva Summit-ului Alianței din Marea Britanie.

”Ministrul Titus Corlățean a subliniat interesul major al României ca rezultatele reuniunii la vârf din septembrie 2014 să reflecte consolidarea legăturii transatlantice și a dimensiunii apărării colective, dar și continuarea credibilă și vizionară a extinderii Alianței. Ambii senatori americani au susținut abordările românești și au exprimat apreciere pentru contribuția semnificativă a României la consolidarea semnificativă a securității Statelor Unite și a Aliaților din cadrul NATO, inclusiv prin participarea notabilă și excelenta cooperare cu forțele militare americane în teatrele de operațiuni, mai ales în contextul eforturilor Aliate din Afganistan. Răspunzând invitației adresate, demnitarii americani și-au exprimat interesul de a vizita România în cursul acestui an”, adaugă MAE în comunicatul citat.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: