MORTAL COMBAT.TRAIAN BASESCU DESPRE DAN VOICULESCU: „ARE O REACTIE DE OM VINOVAT!”

2 mai

Traian Basescu

După arestarea judecătorului Stan Mustaţă, preşedintele Traian Băsescu a constatat astăzi, într-un interviu că “justiţia nu este curată 100%”, chiar dacă situaţiile “în care s-a aplicat legea sunt mult mai multe decât incidente de acest gen”. Câteva minute mai târziu, şeful statului a făcut el însuşi o afirmaţie controversată: “Reacţia lui Voiculescu este a unui om vinovat”.

Cazul Stan Mustaţă, unul dintre judecătorii care urmau să dea sentinţa în dosarul ICA, arestat de DNA, l-a determinat pe preşedintele Traian Băsescu să afirme astăzi că “există un adevăr major: justriţia nu este curată 100%” .”La Curtea de Apel Bucureşti au mai fost cazuri de corupţie depistate şi nu vreau să anticipez, dar dacă va fi cazul, probabil, vor mai fi. Deşi au cele mai bune salarii şi cele mai bune pensii ale magistraţilor – sunt pensii de 14.000, de 16.000 în magistratură, preponderent depăşesc media de 10.000 de lei – pentru unii oameni a fi bine plătit nu înseamnă că nu-ţi funcţionează tarele de caracter, să vrei mai mult decât ai.”, a susţinut preşedintele într-un interviu la B1, adăugând că, totuşi, “cazurile în care s-a aplicat legea sunt mult mai multe decât incidente de acest gen”.

Citeşte şi: Voiculescu, război total cu DNA: a depus sesizare la Parchetul General

Câteva minute mai târziu, şeful statului a făcut el însuşi o afirmaţie controversată: “Reacţia lui Voiculescu este a unui om vinovat.

Soluţia eliminării corupţiei din Justiţie, în opinia lui Băsescu, este schimbarea de generaţie în magistratură. “Pe măsură ce noua generaţie începe să ocupe funcţiile în ierarhia sistemului lucrurile vor deveni tot mai curate”, crede preşedintele.

Citeşte şi: EXCLUSIV – STENOGRAME INCENDIARE din dosarul judecătorului săltat de DNA

Până atunci, şeful statului cere excluderea ministrului Justiţiei din algoritmul numirilor în Justiţie, criticat ca fiind “politic”, dar păstrarea preşedintelui. “Dacă s-ar face propunerile de la CSM, către preşedinte, n-ar mai fi cazuri. Ar trebui lăsată (din mână această pârghie, n.red.) ca o probă de seriozaite. Amestecul politicului în numire e un semn că există control politic. Preşedintele nu poate fi suspectat că face jocul unui partid sau al altuia”, crede Băsescu potrivit gandul.info

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: