FOSTUL PREMIER ADRIAN NASTASE II DA O LECTIE USTURATOARE DEMENTULUI TRAIAN BASESCU!

6 mai

nastase iliescu

Fostul premier și candidat la alegerile prezidențiale, Adrian Năstase, îi servește o lecție președintelui Traian Băsescu, după pozele acestuia împreună cu Elena Udrea și îi explică în ce condiții a făcut el celebrele afișe cu Ion Iliescu, din anul 2004. 

”Mi s-a reproșat că, în campania electorală din 2004, am folosit, pe unele afișe, fotografii cu Ion Iliescu. Vreau să reamintesc faptul că, în acel an, au avut loc, concomitent, alegeri prezidențiale și alegeri parlamentare. Ion Iliescu candida pentru un loc de senator și eu candidam pentru un loc de deputat (în paralel cu alegerile prezidențiale).

Problema candidaturii lui Ion Iliescu fusese contestată la Curtea Constituțională. În concret, un număr de 54 de parlamentari PD și PNL (între care Radu Berceanu, Anca Boagiu, Crin Antonescu, Puiu Hașotti, Mona Muscă, Eugen Nicolăescu) au atacat la CCR, în 9 septembrie 2004, dispozițiile art.5 din Legea pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului, care prevedea “Președintele României în funcție la data alegerii Camerei Deputaților și a Senatului, dacă se află în ultimele trei luni ale mandatului, poate candida ca independent pe listele unui partid politic, unei alianțe politice sau alianțe electorale pentru obținerea unui mandat de deputat sau senator”.

Prin Decizia nr.339/2004, Curtea a stabilit că textul este constituțional.

În aceste condiții, “candidatul pentru postul de senator” Ion Iliescu putea să-și facă poze de campanie cu cine dorea…”, scrie Năstase, pe blogul personal.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: