MINISTRUL DE EXTERNE TITUS CORLATEAN,A ADUS LAMURIRI CU PRIVIREA LA DIVERSIUNEA „TRAIAN BASESCU LA CEL DE AL TREILEA MANDAT DE PRESEDINTE!”

8 mai

mae corlatean

Ministrul de Externe Titus Corlatean a adus noi lamuriri privind presupusa conversatie pe care a avut-o cu asistentul secretarului de stat SUA Victoria Nuland privind dorinta presedintelui Traian Basescu de a candida pentru un al treilea mandat. El a negat cu vehementa o astfel de aafirmatie, dar a recunoscut ca a fost intrebat de aceasta posibilitate de Vitoria Nuland. In acelasi timp jurnalistul Dan Turturica, care a lansat aceasta informatie, sustine ca ministrul minte prin omisiune.

Iata explicatiile ministrulului de externe Titus Colatean, oferite postului Romania TV:

“Relaţia cu Statele Unite este atât de importantă, încât nu trebuie nici alterată, nici pervertită de bătălia noastră politică internă cu accente foarte murdare. Vreau să vă spun în contextul acesta că nu puteam în niciun caz să îmi permit să spun lucruri care m-ar fi discreditat, minciuni privind o aşa-zisă candidatură a preşedintelui pentru un al treilea mandat, în condiţiile în care, în mod evident şi de notorietate, în România un om nu poate fi preşedinte decât pentru două mandate. (…)

O fac cu regret, pentru că nu îmi stă în fire să redau conţinutul unor discuţii pe care le port în particular şi astfel de discuţii în general nu se fac publice, dar o fac cu mare regret şi sper să nu fie consecinţe în planul unei relaţii profesionale şi personale cu o persoană pe care o apreciez. Mă refer la Victoria Nuland. Discuţia care a avut loc nu în plenul delegaţiei, ci separat, în anumite momente, a vizat situaţia din România stabilizată politic. Pentru că această temă era extrem de serioasă. Şi evident că am spus ceea ce cred eu. Aşa cum Traian Băsescu nu a pierdut ocazii să îşi spună propria sa evaluare privind situaţia politică din România. La acel moment am spus şi e o discuţie din luna ianuarie, când eram încă departe de ceea ce se întâmplă acum ca evoluţii politice. Am spus clar că va fi un an complicat, agitat politic. Şi la întrebarea pe care am primit-o, dacă eu cred că la sfârşitul anului, după alegerile prezidenţiale, lucrurile vor intra într-o anumită normalitate, stabilitate în România, răspunsul meu a fost foarte clar. E firesc cu un nou preşedinte ales în România ca lucrurile să intre într-o zodie mai stabilă, mai aşezată, dar nu cred că integral. Şi am spus-o foarte clar, sentimentul meu, feeling-ul meu, ca să citez ce am spus atunci, este că Traian Băsescu va dori să rămână în politică. Discuţie din luna ianuarie, când nu ştiam încă foarte multe lucruri. Sentimentul este că Traian Băsescu va dori să rămână în politică, că va dori să creeze un partid politic şi să fie un critic foarte dur la adresa Guvernului şi premierului.

La acel moment nu erau aceste discuţii, ci informaţii mult mai succinte privind posibila dorinţă (n.r. a lui Traian Basescu) de a rămâne în politică. Da, am primit întrebarea dacă eu cred că va candida la un nou mandat de preşedinte? Întrebarea mi-a fost adresată. Şi am spus-o în termeni foarte fermi şi într-o limbă engleză coerentă, pe care o stăpânesc, faptul că nu are cum să candideze pentru că este un lucru ştiut în România, sunt doar două mandate de preşedinte. Dar că da, eu cred că va dori să rămână în politică. Aceasta a fost marea discuţie. Din păcate securismele care încă domină societatea românească şi cei care slujesc obedienţi cauza de la Cotroceni, au încercat să răstoarne cu tot felul de minciuni. Am făcut aceste precizări cu regretul că am fost obligat de aceste securisme să fac comentarii publice pe o discuţie privată, pentru a pune la adăpost orice fel de chestiune care ar putea altera o relaţie cu Statele Unite care rămâne esenţială pentru noi”, a explicat Titus Corlatean.

El a mai facut o dezvaluire. A vorbit despre o alta “actiune de discreditare si de manipulare mult mai grava”, dar care s-a clarificat. El nu a vrut insa sa dea detalii despre aceasta actiune, nici despre cintinutul ei, nici despre autorul ei.

“Vă spun un lucru în premieră, eu în aceste zile am mai fost o dată subiectul sau obiectul unei acţiuni de discreditare şi de manipulare mult mai gravă decât acuzaţiile astea, mult mai serioasă, dar mult mai discretă. Nu am făcut şi nu fac comentarii publice pentru că lucrurile s-au clarificat între timp şi din câte înţeleg eu, persoana responsabilă de acţiunea respectivă a şi suportat anumite consecinţe”, a spus Corlatean.

Cu toate acestea Dan Turturica sustine ca ministrul de externe minte prin omisiune. El insista ca aceasta discutie privind un al treilea mandat al presedintelui Basescu a avut loc la alta data decat cea mentionata de Corlatean.

2 răspunsuri sa “MINISTRUL DE EXTERNE TITUS CORLATEAN,A ADUS LAMURIRI CU PRIVIREA LA DIVERSIUNEA „TRAIAN BASESCU LA CEL DE AL TREILEA MANDAT DE PRESEDINTE!””

 1. Erwin Lucian Bureriu 8 mai 2014 la 12:33 pm #

  Fereasca dumnezeu de un al treilea mandat basist. Al treilea sa fie doar un mandat de arestare

  Apreciază

  • octavpelin 9 mai 2014 la 9:35 am #

   LUCIAN,DEMENTUL ESTE IN STARE CU CCR SI CIA-EI SA PRINDA UNAL TREILEA MANDAT,DAR ATUNCI,USA,SE VA FACE DE KKT !

   Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: