PREMIERUL VICTOR PONTA A AFIRMAT MIERCURI SEARA CA VA RESPECTA CASA REGALA,UNA DINTRE INSTITUTIILE FUNDAMENTALE ALE STATULUI ROMAN MODERN!

8 mai

Primul ministru, Victor Ponta, a afirmat, miercuri seara, că atâta timp cât va ocupa o funcție publică va respecta Casa Regală, una dintre instituțiile fundamentale ale statului român modern.

 

„Cât timp voi ocupa o funcție publică voi arăta tot respectul pe care instituțiile statului român trebuie să-l acorde uneia dintre instituțiile fundamentale. Știți foarte bine că am susținut, alături de colegii mei, și la procesul de revizuire a Constituției României, menționarea Casei Regale, a Bisericii Ortodoxe ca fundamente ale statului român modern”, a spus Ponta, la Palatul Elisabeta după dineul oferit de Casa Regală cu ocazia sărbătorii zilei de 10 Mai.

Premierul a susținut că, pentru el, ziua de 10 Mai reprezintă „unul din simbolurile fundamentale ale statului modern român”.

„A fost o mare onoare, pentru mine, o mare cinste să particip la acest prim eveniment din seria care marchează ziua de 10 Mai și doresc, de fiecare dată, să arăt respectul Guvernului pentru contribuția pe care a avut-o și o are în continuare Casa Regală la istoria României”, a mai spus Victor Ponta.

Întrebat dacă ar fi coabitat cu un rege, în condițiile în care România ar fi regat, premierul a subliniat că ”monarhii își respectă statutul”. „Monarhii, peste tot în Europa, după cum știți foarte bine, își respectă statutul și nu au existat acest gen de probleme. Eu sunt foarte mândru doar de faptul că, alături de domnul Tăriceanu, atunci liderul de grup al colegilor liberali, am putut, prin decizia noastră, să deschidem un moment istoric — discursul regelui în Parlament, după mai bine de 60 de ani”, a replicat Ponta.

Premierul a refuzat să răspundă unei întrebări referitoare la prezența Elenei Udrea la Nana.

„O să-mi cer scuze, dar din fața unei clădiri în care sunt evenimente legate de Casa Regală nu pot să fac comentarii politice (…) Toate lucrurile grave pot să aștepte până plec din fața acestei instituții respectabile și după aceea discutăm despre doamne nerespectabile”, a adăugat Ponta.

AGERPRES.

2 răspunsuri to “PREMIERUL VICTOR PONTA A AFIRMAT MIERCURI SEARA CA VA RESPECTA CASA REGALA,UNA DINTRE INSTITUTIILE FUNDAMENTALE ALE STATULUI ROMAN MODERN!”

  1. Mircea Scalat 19 iulie 2016 la 1:11 pm #

    Desi este o reluare cu intentie a unui articol vechi, chestiunea ramine! Statul Român nu are o asemenea institutie fundamentala cea a Casei Regale!!!!!!!! E o aberatie de mite ratacita emisa cica de un doctor in stiinte juridice!

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: