CRIN „CHUCKY”ANTONESCU ,”MAIMUTA”LUI BASESCU S-O INTALNIT LUNI CU ADJUNCTUL ASISTENTULUI SECRETARULUI DE STAT PENTRU AFACERI EUROPENE SI EUROASIATICE HOYT YEE!

13 mai

Președintele PNL, Crin Antonescu, s-a întâlnit luni la Washington DC cu adjunctul asistentului secretarului de stat pentru afaceri europene și euroasiatice, Hoyt Yee, cu care a discutat despre situația din Ucraina, necesitatea susținerii aderării Republicii Moldova la UE și despre independența justiției.

 

PNL arată, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES, că oficialul american cunoaște realitățile scenei politice din România, în data de 29 aprilie având mai multe convorbiri la București, fiind interesat în numele Guvernului SUA să cunoască opinia autorităților române și a clasei politice pe teme de interes comun.

„Întâlnirea de la Departamentul de Stat a fost un excelent prilej pentru Crin Antonescu de a sublinia importanța creșterii prezenței militare americane în estul Europei și în mod special în România, în contextul crizei din Ucraina, ca o dovadă a angajamentului SUA față de aliații din zonă în materie de securitate, că spiritul articolului 5 al Tratatului Nord-Atlantic rămâne la fel de puternic”, se arată în comunicat.

În acest context, cei doi au exprimat necesitatea creșterii bugetelor alocate apărării la nivelul Europei, liderul liberal arătând că susține cu tărie creșterea rapidă, până în 2016, a bugetului MApN la nivelul a 2% din PIB. Antonescu a prezentat propunerea făcută ca toate partidele parlamentare să susțină această majorare și să-și asume că pe o perioadă de minim 5 ani cheltuielile militare nu vor fi diminuate.

O altă temă de discuție a fost necesitatea susținerii Republicii Moldova în drumul său către UE, orice presiune politică sau economică din partea Federației Ruse fiind de neacceptat. PNL arată că aceeași atitudine trebuie manifestată atât de UE, cât și de SUA și în ceea ce privește aspirațiile europene și euro-atlantice legitime ale Georgiei.

„Vremea sferelor de influență a trecut în Europa”, a subliniat Crin Antonescu, care a mai adăugat că țările democratice trebuie să-și unească eforturile pentru a opri destabilizarea Ucrainei.

În ceea ce privește cooperarea bilaterală, președintele PNL a arătat că parteneriatul strategic dintre România și SUA este pilonul de bază al politicii externe a României, alături de apartenența la NATO și UE.

În viziunea liderului liberal, dinamizarea cooperării în plan economic este o necesitate, predictibilitatea și transparența fiind cereri legitime ale investitorilor străini.

Crin Antonescu a ținut să sublinieze că nu se poate vorbi de un mediu încurajator pentru investițiile străine dacă nu avem un stat de drept puternic, conform sursei citate.

„Independența justiției și întărirea instituțiilor care luptă cu fenomenul corupției sunt semne ale unei democrații puternice și de aceea este necesar ca politicienii să susțină existența unor instituții performante, independente”, se arată în comunicatul PNL.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: