PREMIERUL VICTOR PONTA A DECLARAT LUNI LA ROMANIA TV,CA IN CAZUL CA DECIZIA CCR VA FI FAVORABILA DUPA ANTEPRONUNTAREA LUI ZEGREAN, DUPA 21 MAI TRAIAN BASESCU VA PLATI!

13 mai

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, într-o emisiune tv, că președintele Traian Băsescu va plăti dacă pe 21 mai Curtea Constituțională va decide că nu are voie să facă campanie electorală, iar acesta va continua să facă același lucru.

 

‘Dacă CCR (Curtea Constituțională — n.r.) va decide că președintele, oricum se numește, nu are voie să fie implicat în campania electorală, ceea ce cred că va fi o decizie bună mai ales pe viitor pentru că nu mai vreau să văd președinți cu treninguri și tricouri, iar Băsescu va continua să facă campanie, orice om care greșește va plăti. Și eu militez pentru libertăți cu condiția să respecte funcția pe care poporul ți-o acordă. Judecătorii au voie să voteze, dar nu au voie să intre în sală cu tricouri, militarii, prefecții la fel, cu atât mai mult președintele României. Mi-e greu să mi-l imaginez pe președintele Germaniei sau al Italiei, care au fost aleși politic, mergând prin țară în campanie electorală. Nici măcar Francois Hollande care e un fel de șef al guvernului nu face lucrul acesta’, a declarat Victor Ponta la România TV.
Premierul a adăugat că președintele poate fi sancționat, inclusiv cu suspendarea, chiar și cu o zi înainte de a-și finaliza mandatul, dacă încalcă o decizie a CCR. ‘Poate să țipe Parlamentul European cât vrea, dar sunt convins că de această dată dacă, mai ales dacă există o decizie a CCR, nu îl mai sprijină nimeni. S-ar putea să i se spună să se potolească, așa cum a fost când nu voia să învestească noul guvern, dar s-a potolit’, a declarat Victor Ponta.
Și vicepremierul Liviu Dragnea a avut o reacție pe tema posibilei suspendări a președintelui Traian Băsescu în emisiunea menționată. ‘Noi nu suntem pregătiți de a treia suspendare a președintelui, ci de a guverna țara. Dar Traian Băsescu forțează suspendarea, face orice să iasă în evidență, să meargă peste tot, să facă campanie Elenei Udrea și partidului acesteia. Dacă e suspendat, face și mitinguri de susținere apoi’, a spus Dragnea. AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: